varför måste bilen vara försäkrad

Varför måste bilen vara försäkrad?🤔

I Sverige bör varje bil ha en trafikförsäkring. De allra flesta känner till det men det finns tyvärr bilister som saknar den informationen.

Oavsett försäkringsbolag bör du alltid jämföra priserna innan du tecknar något. Det finns tre typer av bilförsäkringar, trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Till detta kan man oftast även teckna till extra försäkringar som exempelvis BilXtra.

Hur vet man vilken försäkring man ska teckna?

Bilens värde avgör priset generellt, kör du med en gammal Volvo 740 kanske det inte är lönt med en helförsäkring. Har du däremot en nyare bil bör du överväga att teckna en helförsäkring. Bilar som inte kört mer än 15 000 mil brukar generellt teckna hel-respektive halvförsäkring.

Äldre bilar som kört mer än 15 000 mil och som är äldre än 10 år brukar normalt åka omkring med en enklare trafikförsäkring.

oh hell no

Vad händer om jag struntar i att försäkra bilen?

Om du inte har en giltig försäkring riskerar du att få böta 100 kr om dagen. Trafikförsäkring är den minsta formen du kan ha, och är helt obligatoriskt i Sverige. Saknar du detta kommer trafikförsäkringsföreningen jaga dig för att sedan lämna över ärendet till kronofogden.

Är du med i en olycka och saknar trafikförsäkring får du pröjsa allt själv. Inget snack om saken, inte ens din morsa kommer kunna hjälpa dig😊. Det är jävligt dyrt om du orsakar en skada, tänk dig själv att du får stå för motpartens kostnader och värre blir det om du skadar personen fysiskt.

“Det kan handla om miljoner “.  

Har jag lyckats skrämma dig? Bra…

Har du ingen försäkring kan du lika gärna ställa av bilen.

Ska du däremot teckna en bör du använda dig av en giltig försäkringsförmedlare alternativt ett försäkringsföretag med tillstånd.


 

Det här täcks av ditt försäkringsbolag

Vad täcker trafikförsäkring?

 Vad täcker trafikförsäkring? 

-Typ nada – Suger zip it, sämsta valet 2019.

Varför? Jo den Täcker bara skador på annans egendom dvs motparten och INTE din bil. 

Vad täcker halvförsäkring?

-Stöld – om någon stjäl bilen eller om den skadas vid stöldförsök.

-Brand – om bilen skulle börja brinna.

-Glas – exempelvis stenskott.

-Maskin – om motorn går sönder.

-Rättsskydd – eventuella rättegångskostnader täcks.

Vad täcker helförsäkring?

Innehåller allt ovanstående plus nedan:

-Skador på den egna bilen vid trafikolycka.

-Repor och bucklor.

-Skadegörelse.

-Bärgning.

Så här mycket kostar det

Det bästa du kan göra är att använda dig av insplanet. Där får du bäst pris på Bilförsäkringen garanterat! Dom gör jobbet åt dig, du kan även ringa kostnadsfritt på 08–51 000 000.

Företaget Insplanet hjälper över 500 000 svenskar per år. De har även längst erfarenhet i branschen. ABS Wheels använder deras prisjämförelseverktyg.

Fördelarna är många så som gratis rådgivning och personlig service. Viktigast av allt är att dom är opartiska, dvs de tjänar inget på dig.

Deras tjänst visar bara upp vilket bolag som ger dig det billigaste priset, när du sedan tecknat försäkringen får dom en kickback av försäkringsbolaget. Det kan alltså inte bli bättre!

Hur mycket kostar det?

Det beror på var du bor i landet. Bor du kring förorterna brukar det vara dyrare, bor du däremot nära finare områden är det billigare. Exempelvis visade expressens kartläggning att det kan skilja upp till 75%. Helt sjukt?

Rinkeby, Botkyrka, rosengård och andra förorter är inte populära hos bolagen enligt källor till ABS.

Ska man välja hel eller halv? 

Vi på ABS Wheels rekommenderar alltid våra kunder att teckna en helförsäkring. Det är det säkraste kortet, har du dock en skrotbil bör du överväga annat😂

KÄLLA:

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/lag-20181219-om-forsakringsdistribution_sfs-2018-1219