Vem äger bilen?

Så här gör du för att få fram ägaren bakom bilen.

 

 

Få uppgifterna på 1 sekund

5 + 2 =

 

 

Vem äger bilen (gratis)

Det kan ibland vara viktigt att reda på vem som äger en bil. Hos Transportstyrelsen kan du få uppgifter om det, och annat som rör ett specifikt fordon.

Du kan få information om bland annat ett fordons status och datum för den senaste besiktningen på bara några sekunder. Det enda som krävs är att du fyller i bilens registreringsnummer direkt på Transportstyrelsens hemsida. Se video nedan!

Ditt BankID behövs fr 2019

För att få veta vem som äger bilen behöver du själv legitimera dig med till exempel BankID eller mobilt BankID. Sedan får du svaret via mail. Viss information om ägandet kan du få även utan att du legitimerar dig. Till exempel om det är en privatperson som står som ägare och i vilken ort personen är skriven.

Den användbara tjänsten “Vem äger fordonet” kan ge dig information via sms istället för via mail. I skrivande stund kostar sms tjänsten inte mer än tre kronor. OBS mail är gratis.

Finns fler tjänster som visar vem som äger bilen

Det är inte bara Transportstyrelsen som kan ge dig information om vem som äger bilen. Det finns privata aktörer som erbjuder fordonsupplysning och som kan ge svar på frågor du kan tänkas ha om en bil och dess ägare.

Om du verkligen är intresserad kan det vara en idé att söka efter uppgifter via flera aktörer. Alla ger nämligen inte exakt samma information.

När är det bra att kolla upp vem som äger en bil?

Om du köper en begagnad bil av en privatperson ska du fastställa att personen som vill sälja bilen verkligen står som dess ägare. Det är också ett bra tillfälle att få veta mer om bilen.

Om du fått en uppgift om vem som äger en bil som inte stämmer med informationen från Transportstyrelsen så kan det bero på att det gjorts en affär i närtid och att ägarbytet ännu inte registrerats i bilregistret.