Vilka däck passar min bil?

Det är lite att tänka på när du ska köpa nya däck till bilen. Om de inte har rätt dimension kan du inte använda dem.

Hitta direkt här

Vad ska man tänka på?

Det är lite att tänka på när du ska köpa nya däck till bilen. Om de inte har rätt dimension kan du inte använda dem. Ett sätt att ta reda på vilka däck som passar är att kontrollera däcken som redan sitter på bilen.

Alla däck ska vara märkta så att det framgår tydligt. Däckdimensionen uttrycks genom en kombination av siffror och bokstäver som beskriver däckets bredd, höjd och storlek i tum. 205/55R16 är en vanlig storlek för personbilar. Märkningen fortsätter sedan med däckens belastningsindex och hastighetskod.

Kolla registreringsbreviset 

Om du inte hittar däckens märkning står det i bilens registreringsbevis vad som gäller. Där hittar du uppgifter om vilka däck bilen registrerades med. Ofta kan du även läsa vilka alternativa däckdimensioner som du kan välja att köra med. Har du inte tillgång till registreringsbeviset eller dina gamla däck kan du kolla med bilregistret online. Du behöver bara bilens registreringsnummer för att kunna göra en sökning.

Vilken fälg passar till däcken?

Att hitta fälgar som matchar däcken är inte så svårt! När du anger däckdimensioner i butiken får du automatiskt fram fälgar som passar din bil. Vår däckomvandlare är ett annat smidigt verktyg som hjälper dig att hitta däck som passar. Vill du slippa krångel gör du enklast i att beöka ABS Wheels startsida där du skriver in registreringsnumret och får svar direkt.

Vilka egenskaper ska man fokusera på?

Att välja däck handlar inte bara om att hitta modeller med rätt passform. Det är också viktigt att köpa däck som har ett utseende och egenskaper som passar bilen. Det finns vissa detaljer som gör mycket för bilens utseende samtidigt som det har stor effekt på hur bilen presterar på olika underlag

Greppförmåga

Bra greppförmåga är viktigt för alla passagerare. Bokstaven A på våta väglag är mycket bra!

Bra egenskaper

Generellt sett ska du alltid sikta på att nå så höga A som möjligt vid ditt däckköp.

Ekonomisk

Ett ekonomiskt däck är ett däck som har bokstaven A på bränsle. Även bokstav B går bra.

Miljövänlig

Det finns egentligen ingenting som är miljövänligt när det kommer till däck. Tyvärr..

|

Vad säger proffsen?

Välj testvinnare, dom är noggrant testade för alla Sveriges svåra väglag – Andie Lahdo, ABS Wheels VD

Ett bra däck är ett däck som har bra betyg på våta väglag, personligen tittar jag inte mycket på bränslebiten, Erik, Sales på ABS Wheels.

Tänk inte på plånboken när du handlar däck. Tänk på säkerheten och välj däck enligt biltillverkarens rekommendationer! Vilka däck passar min bil? enkel svar på enkel fråga, slå regnr på vår sajt och få svar gratis – Peter