Bridgestone Potenza är dröm-däcken inför sommaren 2020 🤪💭

Bridgestone är världens största däcktillverkare och serien Bridgestone Potenza är en viktig del av däck-jättens utbud. Bridgestone Potenza anses av många vara ett av de bästa sommardäcken på marknaden.

Dessa däck sitter under många fabriksnya sportbilar av lyxklass och gör gång på gång bra ifrån sig i oberoende däcktester. Bridgestone Potenza är ett riktigt prisvärt premiumdäck som ger dig hög kvalitet och den bästa prestandan.

bridgestone potenza

Foto: ABS Wheels

Bridgestone Potenza har inspirerats av racing

Bridgestone är sedan länge förknippat med Formel 1 och andra motorsporter där kraven på däckens prestanda är extrema. Potenza har dragit nytta av flera innovationer som är en följd av Bridgestones satsningar på motorsport. Skulder Klackarna är ovanligt stora och ger ett mycket bra grepp i kurvor samt stor bromskraft när du behöver det som bäst. Däcken ger dig ett perfekt gensvar när du styr bilen. Det bidrar till den sportiga känsla som många kopplar ihop med Bridgestones Potenza. Det är helt enkelt både roligare och säkrare att köra med så här bra däck.

Tack vare mönstret på den icke-centrerade ribban är däcket stabilt även vid höga hastigheter. De kraftigt vinklade kanalerna förbättrar avledningen av vatten. Det minskar risken för att du ska drabbas av vattenplaning när det regnat mycket.

Kvalitet från Bridgestone lönar sig i längden

Bridgestones Potenza serie är ett tyst däck med lågt rullmotstånd. Räkna därför med god körekonomi och mycket hög komfort ute på vägarna. Ofta lönar det sig i långa loppet att satsa på ett kvalitetsdäck som Bridgestone. Grepp-mönstret och den mer påkostade gummiblandningen gör att däcket håller längre. Den här serien är en stor internationell framgång och däcken finns i alla de vanligaste dimensionerna. 

Däcket Potenza från Bridgestone passar utmärkt här på våra nordiska vägar. Däcken presterar lika bra på torr och varm asfalt som när regnet gjort vägarna mer svårkörda.