Kumho Ecsta PS71 – Ett riktigt schysst val!

Kumho Ecsta PS71 är ett sommardäck för personbilar och SUV:ar. Däcket ger en behaglig körupplevelse och ett bra grepp på våta och torra vägbanor.

Produkten har en rejäl design och ingår i tillverkarens sport performance-segment. Sommardäcket är framtaget för att ge en god stabilitet även vid höga hastigheter. Kumhos Ecsta PS71 har även tagits fram med ett fokus på hög slittålighet.

Tack vare Kumhos användande av compound-teknologi har däcket egenskaper som förlänger livslängden och gör att det extra tåligt för slitage. Däcket är noga testat i tillverkarens testanläggning.

kumho ecsta ps71

Kumho Ecsta PS71 ger mycket för pengarna

I Aftonbladets sommardäcktest 2018 fick Kumho Ecsta PS71 totalt 8.6 poäng av 10, ett resultat som innebar att däcket kom högt upp i rankingen för däck i den aktuella prisklassen. Däcket är ett prisvänligt alternativ för bilförare som söker ett budgetdäck med en optimal prestanda. Tack vare att versionen Ecsta PS71 är försett med fyra räfflor leds vatten bort på ett mycket effektivt sätt.

Däckets mönster är även framtaget för att ge en bra kontakt med vägbanan. Produktens väldesignade mönster resulterar i ökad komfort för förare och passagerare. Däckets externa ljudnivå har uppmätts till mellan 71 och 73 decibel beroende på däckbredd.

En märkning som visar att däcket lever upp till krav på säkerhet

 

En märkning som visar att däcket lever upp till krav på säkerhet

Däcket finns i dimensionerna 205 till 255 mm. Produkten har den allra bästa märkningen, det vill säga A, för egenskaper gällande körning på våta vägar. Bränsleekonomimärkningen är antingen C eller E beroende på däckets dimensioner. När det kommer till mätningen av decibel har Kumho Ecsta PS71 försetts med en märkning med två ljudvågor, något som innebär att däcket kommer att klara framtida hårdare EU-krav. Produkten är tillverkad i silica med en hög spridning. Gummiblandningen bidrar till att öka däckets slittålighet.