Pirelli Scorpion Verde

Pirelli scorpion verde är ett allvädersdäck i premiumklass som du kan köra med hela året. Målgruppen är ägare av påkostade SUV:ar och Crossover-bilar som är ute efter “grön prestanda”.

Det vill säga goda köregenskaper utan att däcket tagits fram på bekostnad av miljön. Scorpion Verde från Pirelli har höjts till skyarna i flera oberoende tester. Det är inte minst det utmärkta väggreppet och det låga rullmotståndet som lovordats. Pirelli är en av världens mest välrenommerade däcktillverkare och med Scorpion Verde befäster de sin position.

Pirelli Scorpion Verde bygger på flera innovationer

Scorpion Verde däcket har en självbärande konstruktion med förstärkta däcksidor som gör att det klarar stora laterala och transversala laster. Tekniken Seal Inside innebär att Pirellis Scorpion Verde kan köras även om du förlorat lufttrycket. Det är med andra ord i princip punkteringssäkert. En annan innovation som Pirelli drar nytta av är Pirelli Noise Cancelling System™. En teknologi som minskar bullret och därmed höjer körkomforten.

Rätt däck för miljön och din plånbok

Det här däcket har ett greppmönster som gör så att det sliter mindre på vägarna än konventionella bildäck. Greppmönstret ge dig också ovanligt lågt rullmotstånd och därmed lägre kostnader för drivmedel. Det är därför det här däcket klassas som ett riktigt bra miljöval. Verde betyder grön och det här däcket lever alltså upp till sitt namn. 

Vi är dock osäkra om däcket klassas som ett miljödäck?

Det här är ett bra allvädersdäck

Däck av allväderstyp har också den stora fördelen att du kan köra med dem året om och att du inte behöver byta för att vädret slår om från höst till vinter eller vinter till vår. Det är både tidsbesparande och bekvämt. Den senaste generationens allvädersdäck, som Pirelli Scorpion Verde tillhör, är riktigt vassa även vid tufft väglag mitt i vintern. Det är egentligen bara när det är ren blankis på vägen som du möjligen kommer att sakna dubbar.

Normalt brukar vi klanka ner på just allvädersdäck, dock gäller detta inte Pirelli som verkligen lyckats skapa framtidens året om sulor.

pirelli scorpion verde

Bildmontage av ABS Wheels