Veterandäck är det bästa som finns 😄🗝

Du håller väl med rubriken jag satt? Det finns verkligen ingenting snyggare än ett par schyssta veterandäck på en klassisk vintage bil. 

En av de viktigaste delarna hos en klassisk bil eller lastbil är däcken. Att välja rätt däck bidrar inte bara till fordonets utseende och äkthet, utan visar också din identitet.

Håller du med? Tänk dig en fin volvo p1800 som glider omkring med ett par vanliga svarta lågprofilsdäck? det ser galet och nästintill idiotiskt ut. eller?

Tack och lov finns det ett företag som betraktas som de ultimata experterna inom den klassiska utbudet som kan hjälpa dig att fatta rätt beslut. 

 

 

Här är topp 10 i världen (veterandäck)

American-Classic-Bias-Look-Radial-1jpg
  1. Bias Look Radial

Här är det bästa från båda världar. Du får ett förspänd utseende med radiell konstruktion. Det är verkligen det första i sitt slag som erbjuds i en vitvägg eller svartvägg konstruktion. Med 9 olika storlekar är du säker på att du kan hitta rätt.

Coker-Classic
  1. Coker Classic 16-tums radial

År 1994 gav Coker däck världen ett brett radialdäck med vita väggar och det var ytterligare ett för klassiska bildäck. Det finns i ett gäng olika storlekar samt en specialtillverkad variant från andra världskriget. Vad häftigt eller hur!?

BFGoodrich-Redline-Radial-3
  1. BFGoodrich Redline Radial

Det var vanligt att se redline-däck på muskelbilarna från 60- och 70-talet. Idag ser du dem också på de flesta återställda muskelbilar. De ursprungliga redline-däcken skapades med förspänd konstruktion. Idag är det bästa valet BFGoodrich Silvertown radial. Det finns i många storlekar och har en 3/8 tum redline. 

OBS att redline på svenska blir “däck med röd rand”. 

Firestone-Deluxe-Champion-4
  1. Firestone Deluxe Champion

Firestone Deluxe Champion är det mest populära bias ply-däcket som någonsin gjorts. De olika storleks variationerna och konfigurationerna innebär att detta däck kan monteras på nästan alla fordon från början av 1900-talet. 

Min vän, det här Passar i stort sett alla kärror!

Firestone-Wide-Oval-5
  1. Firestone Wide Oval

Vill du se ut som Torreto från filmen Need for speed? då ska du kika på Firestone Wide oval. Det här däcket passar alla muskelbilar, massivt och me de klassiska vita bokstäverna. Från 1967 till 1974 var det här däcket de mest använda hos muscle cars utbudet.

Excelsior-Stahl-Sport-Radial-6
  1. Excelsior Stahl Sport Radial

Om du letar efter ett modernt radiellt däck som erbjuder blackwall ser du inte längre än Excelsior Stahl Sport Radial. Detta däck är ljusår framför framtidens replikering och passar de flesta bilar och lastbilar före andra världskriget, från slutet av 1920-talet till slutet av 1940-talet.

michelin xzx
  1. Michelin XZX

Den här informationen är ny för mig, skulle nästan gissa att det är en nyhet för hela ABS Wheels, inklusive ägaren? Vem trodde att Michelin skulle ha schyssta kvalitetsdäck för veteranbilar? haha inte något man tänker på varje dag. De här däcket finns i flera storlekar, vi har dock ej testat denna men enligt flera nätsajter så får den bra betyg.

BFGoodrich-Radial-TA-8
  1. BFGoodrich Radial T / A

Super kända i branschen. Brukar gå under kategorin “lyx” tillsammans med American classic. Prislappen talar för sig själv, generellt sett brukar bilister med lite tjockare plånbok efterfråga dessa däck. Enligt våra interna lagringar ser vi att BF Goodrich radial aldrig haft ett enda klagomål!

vitour däck
  1. Vitour (nästsist men inte minst)

Super populärt i Sverige! tack vare priset, är en exakt kopia av american classic (om ögat får tala) De allra flesta köper idag Vitour tack vare prislappen. Troligtvis de billigaste vintage däcket du kan hitta i Sverige.

 

veterandäck

Sist men inte minst

 

Plats 10 ( Vi behöver dig )

Här vill vi nämligen ha din hjälp! Vilka veterandäck har du kört med? Maila gärna seo@abswheels.se. Det skulle uppskattas enormt av mig och grabbarna på ABS Luxury Wheels.

 

Vill du beställa? ring 08 591 217 77