Continental ice contact 2

För att du skall kunna köra säkert på vägarna i vinter är det viktigt att din bil är utrustad med rätt sorts däck. Continental ice contact 2 från den välkända däcktillverkaren Continental. Däcket är väl anpassat för våra nordiska vägar och har ett bra grepp på såväl snö som is.

Däcket har femtio procent fler dubbar jämfört med tidigare modeller i samma serie vilket gör det lämpligt för körning på såväl asfalt som grusvägar och offroad. Continental ice contact 2 är dessutom utvecklad med den unika teknologin Stud-on. Denna teknik möjliggör det för dubbarna att fästa bättre.

Däcket är också försett med ”Crushed Ice Technology” vilket snabbt leder bort isrester framför dig. Detta i kombination med det asymmetriska däckmönstret gör Continental ice contact 2 till ett säkert däck att använda på alla sorters vinterväglag. Dessa egenskaper leder även till en förkortad bromssträcka, om olyckan ändå skulle vara framme. Om du ofta framför en SUV eller en personbil på hala och osäkra underlag kan detta vara ett bra och säkert alternativ för dig.

https://www.youtube.com/watch?v=1H827M16oOY
https://www.youtube.com/watch?v=ermCT8nT2tI
https://www.youtube.com/watch?v=uwrg64j2eXw
https://www.youtube.com/watch?v=iIz6-zlytso

Däcktester och resultatcontinental ice contact 2

Continental ice contact 2 har genomgått rigorösa tester av såväl däcktillverkaren själv som av oberoende testare. Däcket har varit testvinnare hos bland annat Teknikens värld & Aftonbladet.

Eftersom Continental har tillgång till en egen testanläggning har Continental ice contact 2 genomgått alla de testar som krävs för att företaget skall kunna garantera dess höga säkerhet. Bland annat har däcket framförts i hastigheter upp till 120 kilometer i timmen. Genom dessa testar har man kunnat säkerställa däckets bromssträcka och höga greppstyrka på ett flertal olika underlag. Om du köper detta däck hos oss bjuder vi dig på frakten. (Vid köp av hjul)

 

CONTINENTAL
 

 

 

 

Det här är troligtvis ett av de bättre däcken på den svenska marknaden – Andie Lahdo, VD ABS Wheels
 

 

 

Vill du hitta det billigaste priset?