LÄR DIG ALLT OM SVERIGES LEDANDE DÄCKKEDJOR

Vi har ett antal stora däckkedjor i Sverige som erbjuder bildäck och fälgar och här kommer en lista på dem. OBS att listan inte är rankad som bäst från 1 till 6. Vi vill också uppmärksamma er om att ni kan handla alla däck, fälgar och mc däck hos oss och montera hos någon utav stationerna nedan. Vi samarbetar inte med alla aktörer men inom varje däckkedja har vi några samarbetspartners. 

bestdrive

1. BestDrive

BestDrive är en premiumkedja, som erbjuder däck till konsument och till däckhandlare. Detta företag har sitt säte i Göteborg. De är även dotterbolag till Continental Däck Sverige AB.

Hos BestDrives däckverkstäder runt om i landet kan personer få hjälp med att välja rätt däck utifrån vad som är viktigast för kunden. Hos BesrDrive kan man få hjälp med all sorts däckrelaterad service och de har verkstäder runt om i hela Sverige. De erbjuder även däckhotell samt hjulinställning, samt bilservice och rekond på vissa orter.

Då BestDrive har flera verkstäder anslutna så finns det olika tjänster att ta del av. Gemensamt för alla verkstäder är dock däckservice med den högsta möjliga kvalitén. Andra tjänster som kan komma att erbjudas är däck till tunga fordon, bilservice, rekond, AC-service, reparationer av vindrutor med mera. För att se vilket utbud den verkstad du har närmast dig erbjuder så kan du se det via BestDrives hemsida.

BestDrive har ett brett sortiment av däck från flera kända däcktillverkare. Bland dessa finns Gislaved, Michelin, Nokian Tyres, GoodYear, Continetal och Matador. BestDrive har däck till de allra flesta fordon, från skottkärror till MC-däck till personbil, lätt lastbil och buss och lastbilsdäck. Hos Bestdrive hittar du både vinterdäck så väl som sommardäck. De erbjuder även ett stort sortiment av fälgar samt olika förbrukningsartiklar så som olja, spolarvätska, torkarblad, batterier med mera. Sortimentet kan skilja sig en del åt, beroende på viken verkstad du besöker.

Hos BestDrive får du hjälp att hitta rätt däck till din bil, som passar din körstil, dina behov och din plånbok! Handlar du något från ABS Wheels kan du på ett smidigt sätt ringa bestdriva och boka tid för montering.

däckpartner

2. Däckpartner

DäckPartner är en av Nordens största aktörer inom däckbranschen. De är specialister på däck och har 230 återförsäljare och 1 000 anställda.

1994, närmare bestämt den 20/1 etablerade en liten grupp däckverkstäder i Norge DekkPartner. Man ville samla fria och oberoende verkstäder i däckbranschen för att kunna få en bra inköpsstyrka. Det blev snabbt ett hållbart koncept och antalet verkstäder ökade till 30 stycken anslutna.

DekkPartner fortsatte expandera i flera år och kom att bli den största kedjan som bestod av fria och oberoende entreprenörer i däckbranschen i Norge. Under 2002 började man processen att även etablera i Sverige. Man ville stärka positionen till de nordiska leverantörerna.  Sverigemarknaden är dubbelt så stor som Norges. 2005 kom det även att bli ett samarbete med Finland. Därmed blev DekkPartner Nordens största aktör inom däckbranschen.

Från maj 2010 så kom DekkPartner i Sverige att marknadsföras som DäckPartner och 2014 blev de Däckpartner AB, helt fristående svenskt bolag med 136 anslutna verkstäder. Alla dessa verkstäder är anslutna till DRF.

DäckPartner erbjuder däckförsäljning, däckservice, däckhotell och hjulinställning. Hos dem hittar du ett brett utbud av däck och fälgar. Utbudet består av sommardäck och vinterdäck. Bland däckmärken ser vi bland annat GoodYear, Vredstein, Nokian och Yokohama. När det kommer till fälgar har DäckPartner samarbete med OCL Brorssons, Specialfälgar och Rautamo Wheel Fashion.

Hos Däckpartner kan både konsumenter och företag få hjälp med däck och fälgar.

DäckPartner har sitt säte i Solna, men anslutna verkstäder över hela Sverige. Ligger nära ABS Wheels!

däckteam

3. Däckteam

Däckteam är Sveriges största kedja när det gäller däck och fälgar. De har 150 verkstäder anslutna till sig över hela Sverige. De är en oberoende däckkedja vars medlemmar även är delägare. De är oberoende av leverantörer och kan därmed förhandla fram bättre villkor för sina medlemmar.

Hos Däckteam kan man byta till vinter eller sommardäck, hos alla verkstäder. Deras verkstäder erbjuder även däckhotell, balansering av hjul, hjulinställning, lufttryck och TPSM.

På Däckteam finns marknadens bästa däck. De säljer bildäck från världens ledande tillverkare av däck för personbilar, lastbilar och traktorer. De har dessutom däck för olika underlag och olika klimat och väglag. Bland däcktillverkare ser vi Bridgestone, Continental, Cooper, Firestone, Gislaved, Kumho, Nankang och Nokian. Bland fälgar är det märken som OCL Brorssons, Rautamo och Specialfälgar.

Däckteam erbjuder även företag däck, samt att de har delbetalning på sina köp.

Alla verkstäder som är anslutna till Däckteam håller en hög kvalitet och är dessutom miljösäkrade. De bryr sig om miljön och arbetar aktivt för att se till att det är en minimal miljöpåverkan. Bland annat så ser de till att dina välanvända men oanvändbara däck återvinns.

Däckteams administration håller till i Malmö, men deras verkstäder återfinns över hela Sverige.

däckia

4. Däckia

Däckia är en av Sveriges största kedjor inom däckservice. De vänder sig till både privatpersoner så väl som företag runt om i Sverige. Däckia har 98 anslutna verkstäder samt 51 samarbetspartner, runt om i hela Sverige. Från Kiruna i norr till Malmö i söder.

Sedan 2012 ägs Däckia av Pirelli och idag sysselsätter företaget mer än 300 personer. Hos Däckia finns det ett brett sortiment av däck och fälg från flera ledande varumärken. Däckia har även en regummeringsanläggning i Bollnäs där ca 25 000 däck produceras varje år.

Däckia vill se till att vara den främsta däckserviceleverantören som finns på marknaden. De arbetar efter nyckelord som service, säkerhet och miljö.

Bland däcken ser vi vinter och sommardäck från däcktillverkare som Pirelli, GoodYear, Yokohama, Formula, Cooper, Sailun och Kumho. Bland fälgar är det OCL Brorssons, Prime Wheels och Specialfälgar.

Däckia erbjuder däckservice, hjulinställning och däckförvaring. De har även andra tjänster så som vägassistans och delbetalning via Däckiakortet. På Däckias hemsida kan man boka tid för däckskifte på enkelt sätt. Du kan även köpa däck och fälg direkt online eller hos en av alla deras verkstäder. Däckia är en renodlad däckservicekedja och är kunniga inom däck, fälgar och just däckservice.

firststop

5. Firststop

First Stop är ett paneuropeiskt nätverk som består av däckverkstäder med 16 års erfarenhet. First Stop har runt 2000 olika servicecentra i 25 olika länder över hela Europa.

First Stop startade 1994 sitt nätverk i Storbritannien med två däckservicecentra. Sedan under 1997 lanserades ett bildäck av märket First Stop. Det var en unik First Stop produkt, och detta däck produceras av Bridgestone. Samma år så spreds konceptet med First Stop till sex länder. Dessa var Irland, Italien, Sverige, Portugal, Belgien och Nederländerna. Under åren efter anslöt ytterligare länder. 2004 ansluter det tyska däckserviceföretaget A3 till First Stop, samt att First Stop detta år öppnade upp butik nummer 1000. 2004 var även det år som det kom ett nytt varumärkeskoncept och First Stop lanserade dessa butiker på en paneuropeisk nivå. Åren efter anslöt ytterligare länder till nätverket. 2010 var året som butik nummer 2000 öppnade och året efter lanserades den första onlineplattformen för First Stop i Italien, Spanien och Frankrike. 2013 lanserades onlineplattformen i Sverige. Denna plattform kan man nu använda för att välja och köpa däck, onlinebokning, samt boka servicetid online.

Hos First Stop finns däck från Bridgestone, Firestone och Dayton. Bland tjänster finns hjulinställning, byte av bromsvätska, däckrotation, däckhotell, service, säkerhetsbesiktning samt flera tjänster till.

vianor

6. Vianor

Vianor är en del av Niokian Tyres Plc. och de är en av Nordens ledande däck- och bilservicekedjor. Huvudkontoret ligger i Nokia, Finland, bredvid Nokian Tyres huvudkontor. Vianor 1400 verkstäder i 27 länder i Europa, USA och Centralasien anslutna till dem så väl som att de har flera samarbetspartners. Hos Vianor kan man hitta däck så väl som service till hela bilen. I Sverige finns det 110 anslutna verkstäder runt om i hela landet. Både privatpersoner och företag kan ta del av deras effektiva service. Vianors affärsidé är att erbjuda sina kunder en snabb, pålitlig och lättillgänglig däck- och bilservice genom gedigen kunskap, hög servicevilja och god lokal representation.

När det kommer till däck, så erbjuder de vinter och sommardäck från märken som Nokian, Nordman, GoodYear, GT radial, Bridgestine, Continental, Radar, Dunlop och Sava. Bland fälgar hittar vi Advanti, AEZ, BM, CSP, Dezent, Dotz, Image, INC, MAK, Nitro och Trend.

Service hos Vianor består bland annat av däckservice, hjulinställning, bilbatteri, biltillbehör, däckhotell, oljor, stötdämpare och mycket mer. För att kontakta en verkstad ansluten till Vianor, så är det ett och samma nummer till alla.

Vianor erbjuder alla sina kunder att handla däck, fälgar och annat online. Det går även att boka service och annat via deras hemsida.