Maloya däck är ett populärt val i Schweiz

Maloya däck är populära i Schweiz men även i andra länder. Det här däcken finns inte representerade i Sverige, dock ser man en och annan bilist glida omkring med ett par maloya sulor. 

Maloya är ett varumärke som vänder sig till skarpsinniga bilister som vet vad dom ska ha. maloyaMaloya startade sin första fabrik 1936 och har sedan dess sålt flera typer av radialdäck till eftermarknaden.

Något du troligen inte visste är att Maloyas alla däck tillhör Apollo Vredestein BV. Detta började dock gälla år 1993!

Traditionellt sett så ser vi Svenskar inte det här märket, och jag har aldrig under mina år som däckexpert hört någon säga ”du, Jag söker såna där Maloya däck” – Rätt udda märke alltså…

Ett bra däck som förtjänar mer respekt

Vi har kontrollerat ett par Maloya däck här hemma i Stockholmslagret och även testat dessa på en Ford Clio – detta gjorde vi bara för att jämföra kvalitén mellan premium och vanliga däck. Skillnaden är stor! Kör du med Nokian, Goodyear eller Michelin skiljer det sig avsevärt. Enligt våra interna däcktester gjorda vintern 2016 kan det skilja upp emot 60%.

Vi på ABS Wheels vill ändå inte att du ska stirra dig blint på vad vi tycker. Strunta även i vad andra skrivit om Maloya på nätet, det viktigaste av allt är att du först lär dig allt om märket och sen bestämmer dig om du verkligen ska köpa det eller inte.

Just därför har vi valt att bjuda på den här informationen. Maloya däck har bra hantering vad gäller dragkraft och vattenplaning. Motståndsmässigt är det inte lika bra och kan jämföras med traditionella budgetdäck så som Barum, Linglong och Ovation.

Vill du ha ett bra maloya däck? Ta en titt på Maloya Quadris som är deras friktionsdäck, denna modell har skapats för att klara av våta väglag. Funkar klockrent för dig som söker efter ett par billigare vinterdäck. (Kom ihåg att det fortfarande är i budgetklass)

 

Vill du ha något bättre än Maloya däck?

Det finns hur mycket som helst där ute som är bättre än Maloya, exempelvis erbjuder vi märket Sailun som är ett välrenomerat märke bland budget-mellanklass däcken. Du har även ett annat märke vid namn Kinforest.

Kinforest har tre modeller som slår Maloya däcken enligt ABS Wheels.maloya däck

  1. Kinforest KF550 är sommardäcket för dig som älskar ny teknik och som ofta kör på våta och torra vägbanor. Något riktigt positivt med det här billiga däcket är ljudnivån!
  2. Kinforest Wildclaw A/T är däcket för dig som älskar offroad!
  3. Kinforest UHP KF 550 står för ultra high performance och är kinforest egna premium variant.
  4. Här på ABS Wheels skulle vi vilja kalla det däcket för ” ett däck i övre mellanklassen ”
Källa: TV3 programmet Karlssons visar ABS Wheels kinforest däck på en Lamborghini.

Ta gärna en titt på ett av våra budgetdäck!

* Kinforest är ett billigt däck som fungerar för alla bilar: Volvo, Volkswagen, BMW och till och med Lamborghini.

 100% nöjda kunder!