🌎 CHAMPIRO DÄCK 🌎

Champiro däck tillverkas av Giti Tire Group som har sin bas i Singapore. Giti Tire Group är en av de största däcktillverkarna i världen. År 2017 hamnade de på en elfte plats över däckproducenter som dragit in mest pengar. 

När företaget grundades 1951 gjorde man till en början endast motorcykeldäck och slangar. Senare började man tillverka däck avsedda för personbilar och andra fordon. Idag kan man hitta Champiro däck och andra däck från företaget i över 130 länder. Bara i USA säljs de på över 6500 platser.

Ett däck för bilentusiaster

Det gemensamma för alla Champiro däck är att man tillverkar dem för bilentusiaster som vill ha en ordentlig dragkraft i sina fordon. Däcken är greppvänliga oavsett vilken av deras modeller man väljer. Deras däck är anpassade för att använda på banor om man tävlar, eller på vanlig landsväg. Det gemensamma för alla däck är att de skall klara av stora yttre påfrestningar. Därför har produkterna utvecklats enligt högsta standard för att de skall vara hållbara och säkra.

Vilka Champiro däck ska du välja?

Vill man ha Champiro däck finns det flera varianter man kan välja mellan. Först och främst är det årstiden som avgör vilka däck man skall titta på. Behöver man Champiro däck för vinterbruk skall man titta på Champiro Ice Tour. Den modellen görs både för personbilar och SUV. Kör man med sportbil, sedan eller coupé eller någon annan bil som kräver en stor precision kan man välja att titta på Champiro WinterPro HP.

Året runt val (Du slipper byta)

Det finns också en året runt däck variant av Champiro däck. Den heter CHAMPIRO TOURING A/S och sägs ha samma egenskaper oavsett vägunderlag. Att använda samma däck året om är klurigt för oss som bor på nordliga breddgrader eftersom väglaget är väldigt varierande.

Därför är det alltid att rekommendera att man har separata sommar- och vinterdäck. Av sommardäcken är det Champiro UHP AS som ger den största precisionen. De däcken rekommenderas främst till bilar som utsätts för större belastning. Champiro HPY passar sportbilar, medan Champiro SX2 är speciellt bra för körning på banor.

Vill du veta priser?