Whitewall däck – Vad och vem passar det? ✅

Whitewall däck innebär att däcken har en vit sida. Bredden på det vita området kan variera mellan olika modeller. Whitewall däck är speciellt vanliga på veteranbilar, eftersom det gör att bilen känns mer äkta.

De ursprungliga däcken av den här typen användes främst under 1900 – 1970. De gamla modellerna håller däremot inte måttet enligt dagens säkerhetsstandard. Därför är det bra att välja nytillverkade däck som är tillverkade i enlighet med det klassiska utseendet. Med sådana under veteranbilen når man både det klassiska utseendet och kan dessutom köra tryggt på olika slags underlag.

Passar även dig utan veteranbil

Även fast man inte har en veteranbil går det att välja att förse andra fordon med Whitewall däck. Det gör man i så fall för att man tycker det ser snyggt ut. Oavsett vilket fordon man vill montera dem under så kan man välja mellan däck i olika dimensioner. Har man en bil som stöder TPMS-sensorer är det bra att också installera dem på däcken så man hela tiden har koll på däckens lufttryck.

Tillverkare av Whitewall

Att hitta en tillverkare av denna däcktyp är inte speciellt svårt. Flera av de stora däcktillverkarna gör också Whitewall däck som en del av sitt vanliga sortiment. Det finns också vissa tillverkare som valt att specialisera sig på dem. En av de stora producenterna är Vitour. Deras sommardäck hittar man med flera olika köregenskaper och i olika dimensioner. Whitewall däck kan man också hitta från tillverkare som BF Goodrich och Firestone.

Amerikanska tillverkare oftast bakom

I USA finns det flertalet stora tillverkare av dessa däck. Några av dem är Coker, U.S. Royal Tires och American Classic. Företaget Beck tillverkar också Whitewall däck, och har dessutom ett stort utbud av motorcykeldäck. Några andra tillverkare som är värda att nämna är bland annat Vredestein och Phoenix Radial. Tack vare antalet producenter är det relativt enkelt att hitta just ett sådant däck man är ute efter, oavsett vilken bil det skall användas på.

Vill du beställa whitewall(däck med vit sida)?