Agi däck – är det ett bra val för mig? 🚓

Agi däck är Sveriges största inhemska däcktillverkare. De fokuserar på att minimera negativ miljöpåverkan i sin tillverkningsprocess. De tillverkar regummerade däck, vilket innebär att man använder tidigare använda däck för att göra nya.

Processen resulterar i att man bara behöver en tredjedel så mycket nytt gummi som ett vanligt däck. Med detta minskar Agi däck belastningen på miljön och kan producera billigare däck utan att kvaliteten minskar. Det finns myter om att regummerade däck skulle vara mindre trafiksäkra, men varför skulle då hälften av alla lastbilar på svenska vägar rulla på just sådana bildäck?

Ett billigare alternativ för dig

Agi däck är ett alternativ med lägre pris men med hög prestanda och funktionsduglighet. Tillverkningen sker i Sverige och görs med stor del återvunnet gummi – bra för miljön och för din plånbok! Myndigheterna ställer samma säkerhetskrav på regummerade däck som på nya däck, och nya modeller måste alltid genomgå rigorösa säkerhetstester innan de kan typgodkännas. Så stirra dig inte blind på att de innehåller gammalt gummi – titta på kvaliteten och det suveräna priset!

Vem tillverkar Agi däck?

Agi däck tillverkas i Anderstorp i Sverige. Redan 1996 var Agi däck tillsammans med tillverkaren Fighter de första svenska företagen som slutade använda de cancerframkallande HA-oljorna i sin tillverkning. Istället används en sammansättning av mineralolja för att göra gummit mjukt.

De använder stommar av gamla importerade däck, och för att ytterligare minska den totala miljöpåverkan används allt överblivet gummi till annat – asfalt, tennisbanor eller andra produkter. Många av modellerna är till och med Svanenmärkta!

agi däck

Regummerat sparar på miljön

Testa regummerade däck från Agi däck! Spara pengar och bespara miljön den belastning som ett helt nytillverkat däck innebär. Nya däck är en investering i din vardag och i din säkerhet, så välj svenska däck som kommer att ta dig dit du måste utan att trafiksäkerheten tummas på! Att de är tillverkade av två tredjedelar återvunnet gummi borde göra AGI till ett självklart val. Dessutom bjuder vi på frakten hem till dig (vid köp av hjul med ABS)!

Hur beställer jag?