CHAOYANG däck tillhör världens topp 10

ZC-Rubber som bland annat tillverkar chaoyang däck är med på listan bland alla ledande däcktillverkare. Bolaget har årliga intäkter på nrämare 4000 miljarder dollar.

Du har aldrig hört talats om märket?

Du är inte ensam. Många vet faktiskt inte att Chaoyang däcken är marknadsledande i den kinesiska marknaden vi pratar alltså om en befolkning på 1.4 miljarder människor. 

När grundadet bolaget?

Bolaget grundades 1958 i närheten av floden Qiantang som ligger brediv Haichao Templett (Ett av de berömda templen i Hanzhou).

Tidigt visste man att man skulle erövra marknaden, under dom första åren erövrar man alla ”byar” med sina däck. Några år senare 1979 påbörjar man öppningen av Deng Xiaoping som sedermera blir däckstadens mecka. Runt 2000 talet (nutid) så bestämmer man sig för att nå den globala marknaden. Idag finns Chaoyang i princip överallt.

Hur kontaktar jag dom?

Bolagsnamnet är Zhongce Rubber Group Company Limited och finns på Nr 1 Street, Qiantang New Area, 310018 Hangzhou, Kina. Deras telefonnummer är +86 571 86 755 960. Vill du hellre skicka mejl så når du dom på E-post: sales2wheels@zc-rubber.com, Söker du sponsring eller samarbeten skall du kontakta sponsor: passion(a)zc-rubber.com

Fem saker du inte visste om Chaoyang

  • Dom säljer accessoarer i form av kepsar, kläder, t-shirts och däckställ.
  • Bolaget tillverkar däck till personbilar, cyklar, mc och lätta lastbilar.
  • Dom har olika punkteringsfria däck men även vanliga.
  • Tre högkvarter, Kina, Brazilien och Tyskland.
  • Bolaget bakom Chaoyang Tires gör även Westlake, Goodride, Trazano och Arisun.

Bra att veta:

Chaoyang däcken som görs av ZC Rubber är kändast i cykelsammanhang. Trots att bolaget tillverkar bildäck, lastbilsdäck och MC däck så är dom kändast för sina cykeldäck.

På svensk marknad är West Lake och goodride kändast bland ovanstående. Även om samtliga däck inte tillhör premiumsegmentet för bildäck så är dessa att se som ett säkert val. Vad tycker du?