KUMHO ECSTA HS51 – vad säger bilisterna om den?

Kumho Ecsta HS51 är ett nyutvecklat premiumdäck designat för att ge bilisterna maximal komfort och högsta säkerhetsnivå. Däcket är även känt för att vara tyst. Slitbanemönstret har konstruerats med dubbla sidospår vilket bland annat är bra för att maximera iväg mängden vatten.

kumho ecsta hs51

Sex fördelar

  • Maximal komfort i kombination med högsta säkerhet
  • Ny HDMS-förening står för  (High Dispersible Micro-Silica)
  • Utmärkt dragkraft på våta och torra vägar
  • Hög körsträcka med jämnt slitage
  • Optimal hantering av svåra väglag
  • Förbättrad bromsprestanda (se test)

Vad säger andra bilägare om däcket?

” Däck greppar riktigt bra i det torra, men i våta väglag känns de lite lösa. Jag hade dem monterade på en Audi a4, hade i alla fall köpt däcket igen”

”Jag har dessa kumho däck i 3 år, klarat mig hela 32 000 mil på dem”

”Supernöjd med mina Kumho Ecsta HS51”

”Ett av de bästa jag någonsin har monterat på min bil. Jag rullade med dom i hela 25 000 mil”

”Sidoväggen känns mjuk, bekväm i alla fall dock lite vinglig. Rekommenderar inte däcket för höga hastigheter. Vattenplaning är så där. I slutändan värt pengarna”

” Jag är verkligen nöjd med dessa däck, trots att de är mindre bekväma än tidigare Nokian, Det där däcket ger ifrån sig kraftigare bullerljud än normalt”

Vad säger ABS Wheels om däcket?

Vi ger den fem av fem stjärnor. Snygg design. Det är ett säkert däck men vi föredrar Michelin, Goodyear och Pirelli. Det här däcket presterade i alla fall bra på ADAC´s test 2020 samt hos Vibilägare 2017. Fick bra betyg på vattenplaning vilket är en viktig säkerhetsfaktor för oss svenskar (regnar ju mycket här)

Plus: Goda bromsegenskaper, bra grepp på våta och torra underlag. Schysst vattendränering. Tyst med 69–71 decibel, dock gillar vi inte att dom fått betyget C och E i bränsle. Samt C i våta väglag.

-Helt klart värd pengarna ändå.