Goodyear soundcomfort – Vad är det egentligen?🤫

Alla älskar tysta däck, det råder inget tvivel om det. Tack vare ny teknologi från Goodyear så kan alla som köper däck med goodyear soundcomfort få riktigt låga ljudnivåer i bilen.

Så här fungerar tekniken

Soundcomfort tekniken är konstruerad för att ge däcken ett inbyggt skydd, som en slags ljudbarriär. Denna ljudbarriär är som en kudde, tanken med denna ”kudde” är att den ska stoppa alla luftvibrationer vilket stoppar bullret kupéutrymmet.

Varför låter däck?

Anledningen beror på vägbuller vilket skapas när däcket rullar och därmed bildar friktion i form av luftvibrationer som uppstår inuti däcket. Goodyear soundcomfort stoppar själva ljuden med sin unika teknik (se videon ovan).

Vilka däck har soundComfort tekniken?

Samtliga Efficient grip i kategorin sommar har funktionen; suv, performance, 3, 2 och 3 suv. I vinterkategorin finns UltraGrip Ice serien samt Performance.

Vinnare av flera priser

För inte så länge sen vann Goodyear soundComfort en internationell tävling utfärdad av Nielsen. Hela 5000 personer tillfrågades. Tekniken SoundComfort reducerar bort upp till 4 decibel än motsvarande modeller. Tänk dig vad skönt att njuta av en lugn och tyst väg, bra för dig samt för öronen.

I filmen nedan kan ni se hur själva ”kudden” inuti däcket absorberar ljudnivån upp till 4 dbA. De låter lite men i däcksammanhang är det jätte-mycket. Många tänker inte på det men våra egna studier gjorda på huvudkontoret visar att det skiljer avsevärt från 68 dBA till 72 dBa.

Tre fördelar med tystare körning

  • Mindre stress, en tystare färd är även skönare. Tror nog alla håller med?
  • Mindre buller, njut mer av musiken eller kollegan, vännen, partnern bredvid dig.
  • Bättre för öronen med mindre oljud. Dock föredrar jag personligen lite vägbuller, tycker det känns sövande.

Kan man hitta dessa hos ABS Wheels?

Självklart! Vi lagerhåller i stort sett alla dessa modeller hemma i Stockholm. Har du frågor kring passform eller dylikt kontakta order@abswheels.se

Tips; Smalare däck = mindre vägbuller Bredare däck = mer vägbuller

Källa; https://www.trafikverket.se/for-dig-i-branschen/miljo—for-dig-i-branschen/buller-och-vibrationer—for-dig-i-branschen/Fakta-om-buller-och-vibrationer/buller-fran-vagtrafik/