Continental PremiumContact 6

Dessa däck är tänkt att ersätta både Continental PremiumContact 5 samt Sport Contact. Detta eftersom PremiumContact 6 kombinerar komforten, den lägre ljudnivån, samt hållbarheten av PremiumContact serien med den höga prestandan och det starka greppet av Sport Contact.
 

Continental PremiumContact 6 är sommardäck lämpade för personbilar, men kan även användas för dig som äger SUV. Däcken går att hitta i storlekarna 18 tum 225/40, 17 tum 225/45, samt 18 tum 235/45 och 17 tum 225/50. Däcken erbjuder dig som bilist följande:

  • Utmärkt kontroll på våt väg
  • Lång hållbarhet
  • Lägre ljudnivå
  • Bättre manövrerbarhet på kurvig väg
  • Hastighetsindex på 300km/h

Sommardäck för dig som behöver prestanda

Med ett hastighetsindex på 300km/h är dessa däck perfekta för dig som kräver hög prestanda från dina sommardäck, exempelvis om du pendlar på tyska Autobahn. Premium Contact 6 har hyllats av kunder som ett av de bästa däcken på marknaden idag.

Detta eftersom de erbjuder en kort bromssträcka på både våt och torr väg, samt mer kontroll vid kurvor. Trots att däcken är designade för vanliga bilister med personbilar, är de sportiga, och förhöjer därför körupplevelsen för dig som bilist.

Bra recensioner

Många kunder rapporterar i recensioner av däcken att deras körupplevelse är helt förändrad, och att dessa däck är de bästa som de använt sig av.

Continental PremiumContact 6

Bäst i test

Däcken placerade bäst i test i ett flertal olika däckjämförelser, däribland Autobilds sommardäcktest år 2020, där den rankades som bäst utav 20 olika sommardäck. Autobild fann inga negativa egenskaper hos däcken, men kunde nämna många positiva egenskaper som exempelvis låg bränslekonsumtion samt kort bromssträcka.

Bra hållbarhet och prestanda

Dessa däck är alltså utmärkta däck för dig som kräver hållbarhet och bra prestanda. De är för närvarande ett av de bästa, om inte de bästa däcken på marknaden idag. Priset ligger på runt 1000 kronor, beroende på storleken du köper.