Hankook winter I*pike RS2

Hankook är den stora koreanska däcktillverkaren, vars däck har tillverkats med tanke på komfort, trygghet och prestanda samtidigt som priserna på däcken är rimliga.
OBS det här är tvåan (den senaste) vill du läsa om föregångaren så gör går du in på Hankook Winter Ipike RS
 
De säljer ett antal vinterdäck som passar både i Europa och i Norden. Det däck som är framtaget för att anpassas till det nordiska klimatet är Hankook winter I*pike RS2.
 
Z-formade räfflor
Winter I*pike RS2 däcket ger ett utmärkt grepp i djupare snö och på hala vägar där det ger god körkomfort. De Z-formade räfflorna gör att bilen behåller kontrollen även i hårt vinterväglag och kommer inte att utsättas för slitage på samma sätt. Tillsammans med lamellerna blir greppet ännu bättre. Hankooks I*pike RS2 har även dubbar som är gjorda med en speciell teknik i syfte att aldrig orsaka slirande.
 

Dubbtekniken i Hankook winter I*pike RS2

Den revolutionerande dubbtekniken i Hankooks däck består av ett litet hålrum under varje dubbspik. Detta gör att dubben åker in i det lilla utrymmet och får en längre livslängd. Varje dubb är även försedd med en liten bromsplatta som är där för att undvika att dubben slits när du vrider om ratten och bilen står stilla samtidigt.

Bäst i snö – sämre på asfalt

Hankook winter I*pike RS2 är ett perfekt vinterdäck när du bor i ett snöigt och kallt klimat som Sveriges. Det är också utomordentligt när du kör på riktigt hala och isiga vägar och du behöver inte bekymra dig när du bromsar. Å andra sidan är däcket inte lika bra på torr asfalt och inte heller på våt asfalt. Bromsningen sker inte lika säkert och stabilt och styrgreppet kan kännas lite dåligt.

Hankook winter Ipike RS2

Schysst design, gillar den främst för att den är så jäkla bra på is!

 
Bra val med tanke på prislappen
Det här däcket har helt klart visat konkurrenterna att de har mycket att leva upp till vad gäller vinter- och dubbdäck. Med tanke på det fördelaktiga priset är det också många som väljer Hankook i första hand.