Sava intensa HP – däcket med hög prestanda

Generellt sett tar vi aldrig upp okända däckaktörer. Sava har dock en modell vid namn Intensa hp som skapats med goda egenskaper för att klara av våta väglag. I den här artikeln har ABS Wheels valt att ta upp all information som finns kring Sava intensa hp.

Sava har skapat det här däcket i 17 olika storlekar och för er som inte vet så är däcket avsett för sommarbruk. Medelbetyger är 86/100 vilket är helt OK.  Bland olika däcktester gjorda 2015 och 2016 så har Savas intensa hp fått goda prestationsresultat. Bland annat har däcket kommit på 8nde plats hos ADACS stora däcktest 2016.

  – Intensa hp tävlade mot Hankook, dunlop, pirelli och andra stora däckmärken.

För två år sen (2015) kom savas intensa hp på 9nde plats av 54 deltagande. Däcktestet gjordes av Auto bild test som omfattade stora bromsundersökningar.

sava intensa hp
sava intensa hp mönster

Sava intensa hp har 5 stora fördelar som;

 1. Super bra val för dig som söker däck med goda bromsegenskaper. Sava har under tillverkningen av intensa hp tagit fram riktigt goda egenskaper vad gäller inbrosmning på våta vägar.
 2. Ett av de pålitligare valen hos Sava Tires är just Intensa hp. Däckets egenskaper gör att du som förare kan känna dig trygg vid hårda inbromsningar. Intensa hp är ett pålitligt val för dig som ofta kör på våta och torra vägar.
 3. Bränsleförbrukningen är relativt låg! Jämför man man föregångarna så slår det här däcket sina konkurrenter med hästlängder.
 4. Gummiblandningen har skapats med kisel – vilket är känt för att ge däcken robusta egenskaper. En av fördelarna med kisel är just de extra greppet.
 5. Mönsterdesignen är 100% solklar, funkar bra i både våta och torra vägglag. Däcket Sava intensa hp har optimerats speciellt för europeiska vägglag. (Passar därför oss Svenskar)
 • Våta egenskaper 57% 57%
 • Torra egenskaper 45% 45%
 • Vanlig bilväg 44% 44%
 • Grepp 59% 59%
 • Komfort 60% 60%
 • ”Jag köper igen” 41% 41%
sava

Vill du veta mer om varumärket?