En motorvärmare sägs öka bilens livskvalité och egenskaper genom att hindra motorn från att starta vid kalla lägen. En motorvärmare kan användas under hela året i Sverige och gör bäst nytta vid grader upp till 10 Celsius. Vill du spara på avgaser, slitage och bensin så är motorvärmare något du bör införskaffa. Har du ingen motorvärmare? läs experternas 3 bästa tips nedan.

motorvärmare vid rätt grader

Enligt rekommendation så ska du ha på motorvärmaren under följande grader:

*Under 15 grader = en och en halv timme.

*Mellan 0 grader och 10 grader så ska du ha på den under ca en timme.

*Allt över 10 grader = stäng av den!

 

Följ dessa 3 steg

1) Motorbromsa för en gångs skull!

Se till att motorbromsa när du kan, det är ett billigt och miljövänligt, vid nedförsbacken kan du släppa gaspedalen och låta bilen rulla.

Ett gott exempel på hur du ska växla miljövänligt är att alltid växla innan bilen når 1500 varv. På så sätt håller du igång bränsleavstängningen. Du kan också hoppa över växlar för att minska på utsläppen detta är något jag rekommenderar alla att göra. Du kan alltid hoppa från 3:ans växel till 5:an utan problem. Hur som helst, det största tipset jag kan ge dig här är att aldrig låta bilen överskrida 3000 varv per minut.

2) Rulla vid nedförsbacken utan att bromsa

Åker du vid en nedförsbacke så släpp gasen, du sparar pengar och miljön.

Detsamma gäller om du kommer i ett medlut, följt av ett motlut. Försök här att utnyttja farten in i uppförsbacken.

3) Lufttryck i däcken

Se till att ha rätt lufttryck i däcket, det är viktigt både för dig och för andra medtrafikanter. Bilen slösar också mindre bensin vid rätt lufttryck. Läs gärna mer här om lufttryck. Regelbunden kontroll av lufttrycket i däcken, särskilt vid långresor, är väl investerad tid för en lägre bränsleförbrukning.