Har du svårt att motivera ett köp av en splitter ny Mercedes AMG?

Isåfall har Mercedes ihop med musikproducenten Will.I.Am just skapat ännu en anledning. Du köper inte bara en bil utan även ett musikinstrument.

Mercedes AMG Mbux kan bäst beskrivas som ett soundtrack till din bilkörning. Hastighet, volym och ton ändras efter hur du kör din bil. Ungefär som i en actionfilm då musiken blir mer dramatisk när det börjar hända saker. På samma sätt ändrar sig musiken när du gasar och svänger för att sedan gå tillbaka till lugnare toner när du bromsar eller börjar köra lugnare. Will.I.Am är dock av uppfattningen om att det handlar mer om ett instrument, som spelas genom ditt sätt att köra bil. Han pratar heller inte om en flöjt utan en hel orkester som styrs av minsta lilla impuls. Man undrar om polisen skulle kunna bortse en fortkörning med motivationen om att man bara skapade en låt som just i det momentet krävde lite snabbare körning. Eller kanske riktigt dåliga bilförare kan motivera sin körning med att de helt enkelt bara försöker skapa Dubstepmusik med sin Mercedes AMG Mbux.

Mbux en vidareutveckling av Mercedes SoundExperience

Mercedes har haft SoundExperience i sina bilar under en längre tid och anses vara en ”gimmick” som inte riktigt slagit. Det har handlat om artificiella motorljud för att bryta den tystnad som el-bilsförare ofta upplever. Dessa typer av ljud har ofta hånats och ansetts vara ganska töntiga. Som flera influencers påpekat i komiska videos är det ljud man kan skapa själv genom sin mun. Mbux fungerar egentligen på samma sätt men fyller en bättre funktion. I Mercedes egen demo låter musiken bra och det finns flera olika genres att välja mellan. Känslan att bara kör runt staden med ett härligt Synthwave soundtrack som hela tiden ändras efter hur du kör låter ändå ganska bra. Om Mbux kommer vara din anledning att avbeställa Spotify är dock något som återstår att se.