Volkswagen ID.4

Volksvagen ID.4 – En av Sveriges mest sålda el-bilar 2021

En rymlig Sport-SUV helt driven på el utrustad med allt en modern bil kan önska. VolksvagenID.4 är rymlig och har ett stort bagageutrymme vilket gör att den passar både jobb och en familj.

Volksvagen siktade högt när de lanserade sin nya bilmodell Volksvagen ID.4, målsättningen var att skapa världens bästa elbil i sin klass. Om de lyckades får väl bedömas individuellt men faktum är att Volksvagen har imponerat på motorjournalister världen över och Volksvagen ID.4 har blivit utsedd till årets bil 2021. Försäljningsmässigt har inte ID.4 gjort Volkswagen besvikna, modellen tillhör en av bolagets absoluta storsäljare i år.

Vad är det då som gör Volksvagen ID.4 så intressant?

volkswagen iD 4

Räckvidden

När det gäller en el-bil så är just räckvidden en av de absolut viktigaste faktorerna.

Hur lång räckvidd har en Volksvagen ID.4?

Med en fulladdad Volksvagen ID.4 kan du ta dig upp till 51 mil. Även om det inte är bäst i klassen får man ändå medge att det är en imponerande sträcka. Batteripaketet är på 82kwh och motorn på 204 hästkrafter. Skulle inte 51 mil räcka för ditt behov kan man snabbladda (125KW) upp till 32 mil på bara 30minuter. Lagom för att hinna ta en bensträckarte och en korv på en mack och fortsätta resan.

volkswagen iD 4

Hastighet

Hur snabbt går en Volksvagen ID.4?

Volksvagen ID.4 är inget prestandamonster när det kommer till hastigheter åtminstone inte jämfört med vissa konkurrenter. Volksvagen ID.4 har en begränsad toppfart på 160kmh med en acceleration på 1-100km på 8,5 sek. Den farten bör dock duga gott till samtliga förare som håller sig till de svenska trafikreglerna.

volkswagen iD 4 baklucka

Rymlighet

Volksvagen ID.4 är en rymlig SUV med ett gediget lastutrymme och kan jämföras med bilar en storleksklass upp.

Hur mycket rymmer en Volksvagen ID.4?

Bagageutrymmet sväljer 543 liter. Men fäller man baksätesryggen blir utrymmet upp till hela 1575 liter. Volksvagen kommer med tak-relings som standard och dragkrok som tillval vilket gör Volkswagen ID.4 oerhört flexibel för resan.

Priset

Vad kostar en Volksvagen ID.4?

En Volksvagen ID.4 i standardutförande kostar (i skrivande stund) ca 515.000kr vill man ha den betydligt mer välutrustade versionen Volksvagen ID.4 GTX får man lägga till ytterligare 100.000kr och totalpriset blir då ca 615.000kr. Även om Volksvagen ID.4 inte är en lågprisbil på något sätt är ändå priset i förhållande till övriga elbilar i klassen ganska fördelaktigt.

VW ID4

Vill man inte köpa bilen finns det gott om leasingalternativ från 4695kr i månaden för företagsleasing och 5495 kr i månaden för privatleasing.

Rätt däck & fälgar till Volkswagen ID.4 hittar du hos abswheels

ABS Wheels har ett stort utbud av snygga fälgar och säkra däck just för Volkswagen ID.4 till mycket bra priser.

ID4 interiör

Interiör

Volkswagen har en mycket rymlig kupé som skiljer sig en aning från Volkswagens tidigare ID.3 modell. Volkswagens infotainment system är med en 10″ skärm men erbjuds även i 12″ variant.

Volksvagen ID.4 är även utrustad med tekniska finesser såsom röststyrningsteknik “Hello ID” och AR display.