Fyrhjulsinställning – så här går det till.

Ett av de enklaste men samtidigt kanske mest bortglömda sätten att få bra ekonomi i sitt körande är att göra en fyrhjulsinställning. Vad innebär detta? Jo, när bilen kommer av produktionsbanan som ny, så är hjulaxeln inställd så att däcken ligger optimalt mot vägbanan och slits jämnt över hela slitytan. Men när bilen börjar användas kan hjulaxelns läge rubbas av en mängd olika anledningar, och då slits däcken både snett och mer än vad som behövs. Bilens bränsleförbrukning ökar, och körningen blir mer obekväm både med störande ljud och för att du som förare måste hålla emot en ratt som drar åt det ena eller andra hållet. Det är dock enkelt att komma tillrätta med det här problemet. Boka tid för en fyrhjulsinställning här på webbsidan och kom sedan till oss. Vi mäter vinkeln mellan dina däck och vägen med hjälp av datoriserade mätinstrument, och sedan justerar vi inställningen och balanserar däcken så de stämmer med tillverkarens uppgifter.

  • Enkel tidbokning på vår webbsida
  • Vi använder de senaste precisionsinstrumenten
  • Minskar slitaget på dina däck
  • Minskar dina bränslekostnader
  • Gör bilkörningen roligare

Ovanstående är bara några av fördelarna med att göra en fyrhjulsinställning hos oss! Vi är snabba och pålitliga och du ser direkt i vårt webbformulär när tiderna finns som passar dig. Det går naturligtvis bra att kontakta vår kundtjänst via mail eller telefon om du har några ytterligare frågor. Vi har däckverkstäder över hela Sverige, så i stort sett oavsett var du bor i landet kan du dra nytta av vår expertis. Givetvis kan du också köpa både däck och fälgar hos oss om detta skulle behövas. Har du kört för länge med fel hjulinställning kan däcken ha blivit så slitna att även detta behöver åtgärdas.

När behöver man göra en fyrhjulsinställning?

När behöver du då göra en fyrhjulsinställning? Hjulaxeln kan komma ur läge av något så enkelt som att du kör emot en trottoarkant. Förutom när du har kört på en kant, eller till exempel en ojämnhet i vägen, så brukar man säga att om något av det nedanstående har hänt är det bra att göra en fyrhjulsinställning: om du har bytt ut något i framvagnen eller bakvagnen, kanske har du till exempel sänkt bilen eller av annan anledning bytt fjädring på din bil. Kanske ser du att däcken slits snett, alltså att de slits mer på insidan eller utsidan av slitytan istället för att det är ett jämnt slitage. Du kan också märka det på att bilen känns instabil eller att ratten ratten är ovanligt trög. Det kan också märkas på att ratten drar åt höger eller vänster.

Vad gör du då om du har råkat köra över en trottoarkant eller ner i en hålighet i vägen och du till exempel märker att ratten börjat dra åt ena hållet? Det enklaste är att boka tid hos oss, så tar vi hand om det hela åt dig. En fyrhjulsinställning tar inte lång tid att göra, men det som är viktigt är att den görs med precision. Vi har den senaste datoriserade mätutrustningen och du behöver inte längre bekymra dig om att din fyrhjulsinställning blir fel med några millimeter. Hos oss blir den exakt och det är just den här precisionen som du betalar för.

Kostnader (vad är normalt)?

Vad kostar det då att göra en fyrhjulsinställning? Det varierar så klart beroende på vilket märke det är på bilen och vilken modell det är. Man brukar få räkna med att det kostar från 1 800 kr och uppåt. För en mer korrekt prisbild så hänvisar vi till vår kundtjänst som du når per mail eller telefon. Hos oss kan du räkna med att vi använder oss av senaste tekniken och du får naturligtvis reda på vad vi har gjort, och hur mycket vi har justerat dina hjul. Det viktiga att tänka på med en hjulinställning är att arbetet blir korrekt gjort eftersom en korrekt hjulvinkel sparar mycket pengar åt dig.

Det är alltså god ekonomi att göra en fyrhjulsinställning. Varför det? Jo, att ha rätt inställning på hjulen gör att bilen drar mindre bränsle och slitaget på däcken blir mycket lägre. Även för bilens förare så lönar det sig: att sitta och kämpa mot en ratt som drar åt ena eller andra hållet är i längden mycket tröttsamt. Att göra en hjulinställning är alltså något som är bra både för dig som person och för din plånbok. Du bokar enkelt tid för en fyrhjulsinställning med hjälp av formuläret på vår webbsida, eller så ringer eller mailar du till vår kundtjänst.