General Altimax Sport

General Altimax Sport är ett lyxigt sommardäck som erbjuder hög prestanda och hållbarhet för dig som bilist.
Däcken är designade i syfte att användas på en vanlig passagerarbil.

De är även väldigt tåliga, vilket innebär att de är perfekta för dig som pendlar längre sträckor. Enligt en undersökning utförd av experter från Teknikens Värld mäter sig Altimax Sport väl med liknande däck i prisklassen. Dessa däck innebär:

  • Mer kontroll över din körning, särskilt vid kurvor.
  • Kortare bromssträcka
  • Lägre bensinkonsumtion
  • Lång hållbarhet
  • En indikator som visar hur pass slitna däcken är

general altimax sport

Populära sommardäck

General Altimax Sport är ett däck som fått väldigt positiva omdömen av kunder. Detta eftersom däcket är väldigt tyst (mer om tysta däck)

samtidigt som det erbjuder god kontroll vid körning. Altimax Sport håller även förvånansvärt länge, särskilt med tanke på prisklassen, något som kunder är väldigt nöjda över. Däcken kommer i tre storlekar: 16 tum 225/55, 17 tum 245/50, samt 19 tum 235/40.

Testresultat

Enligt en rankning av Teknikens Värld kom dessa däck på elfte plats, trots det billigare priset. Resultatet var jämförbart med däck i högre prisklasser, och dessa däck är därför lämpliga för dig som är ute efter bra däck men inte vill spendera alldeles för mycket.

Autobild gav betyg

Enligt ytterligare ett däcktest utfört av Autobild kom däcket på 23e plats utav de 53 däck som testades. Det som testades var bromssträcka på torr väg respektive våt väg. Resultatet blev 37,3m bromssträcka på torr väg samt 32,7m bromssträcka på våt väg för Altimax Sport. Detta var inte långt ifrån toppresultatet i testet, vilket indikerar att dessa däck kan mäta sig med däck i högre prisklasser. Däcktestet undersökte inte hållbarheten på däcken, vilket är ett av Altimax Sports bästa egenskaper, varför jämförelsen inte är väldigt pålitlig.

 
Presterar dock väldigt bra
General Altimax Sport är alltså däck som presterar väldigt väl och håller länge trots det låga priset. Det är därmed ett lämpligt sommardäck för dig som är på jakt efter nya däck.
 
Bra video från Youtube