💢 Fighter däck, är dom bra? 💢

Att välja Fighter däck är att värna om miljön. Däcken tillverkas av andra uttjänta däck. På det sättet behöver man inte tillverka en ny gummiblandning för varje separat däck, utan man kan ta tillvara på det gummi som redan finns.

Det är inte bara miljön som är glad för detta. Faktum är att Fighter däck har fått väldigt bra omdömen både av användare och proffs. De tillverkas enligt en hög standard och liksom andra däck som säljs i Europa genomgår de stora tester innan de släpps till försäljning.

Varumärket hyllas

Bland användare har däck från Fighter hyllats dels för att de ofta håller ett lågt pris, och dels för att de ger en bekväm körning. Många vittnar också om att Fighter däck haft bra egenskaper vid vinterföre. När man väljer att köpa regummerade däck får man komma ihåg att tillverkarna främst använder stommen från de ursprungliga däcken. Man gör nya slitbanor och alla däck som används undersöks noggrant innan man börjar göra om dem. Det gör att man kan vara säker på att däcken håller en hög kvalitet.

Vem tillverkar Fighterfighter däck

Fighter däck var från början ett alldeles eget aktiebolag. 1996 var de tillsammans med AGI de två första företagen som valde att ta bort cancerframkallande oljor i tillverkningsprocessen. Förut tillverkades många däck med så kallade HA-oljor, men i Fighter däck använder man istället en blandning av olika mineraloljor för att däcken skall bli mjuka och följsamma. År 2015 slogs Fighter AB ihop med Däckers i Sverige AB, så numera finns inte Fighters som ett eget varumärke.

 

Stor kontroll & kvalité

De produkter vi känner som Fighter däck är gjorda av gamla däck från flertalet stora tillverkare, en av dem är Michelin. Främst kommer stommarna från Tyskland, Holland och Belgien. Dem har man sedan gjort om i sin fabrik. Däcken har alla genomgått rigorösa kontroller innan de tagits in i produktion. Om det funnits minsta lilla skråma, punktering eller spikhål på något av däcken görs de inte om utan skickas tillbaka till försäljarna.

%

Är det regummerat?

%

Är det nya däck?

Vad väntar du på?