Bridgestone Turanza

Bridgestone Turanza är en serie däck framtagna för personbilar, SUV:ar samt lätta lastbilar. Däcken absorberar det ljud som annars uppstår under bilkörning och garanterar på så vis en tyst och behaglig framfart på såväl våta som torra väglag.

Bridgestone Turanza har dessutom ett lågt rullmotstånd vilket i sin tur innebär en minskad bränsleförbrukning samt mindre påverkan på vår miljö.

Turanza har flera modeller i sin serie

I serien kan du finna bland annat Turanza Serenity Plus, ER30, ER33, ER300, EL42, EL400 och T001. Däcken finns dessutom i ett flertal olika storlekar. (Undvik dock att köpa ER30 & 33, vi har ingen bra erfarenhet av dessa)

Vilket däck från Bridgestone Turanza du väljer beror helt och hållet på vilket fordon du framför. Turanza T001 är flaggskeppet i Bridgestones touring-ubud och är utvecklat med hjälp utav den senaste däcktekniken. De extra styva skulderklackarna ger maximal bromskapacitet och ger dig samtidigt full kontroll över ditt fordon under framfart i såväl längd- som sidled. Däcket är även utrustat med ett bullerminskande spår vilket minimerar det oljud som uppstår under körning.

bridgestone turanza

Egenskaper och testresultat

Eftersom olika bilar kräver olika däck kan du i denna serie hitta produkter med varierande egenskaper. Bridgestone Turanza ER300 är ett sommardäck anpassat för lyx- och touringbilar. Däckets asymmetriska mönster garanterar behaglig körning samtidigt som det snedställda sidospåret transporterar bort allt överflödigt vatten från vägbanan.

På så vis minimeras risken för vattenplaning även i riktigt höga hastigheter.

Populära modeller hos Bridgestone

Bridgestone Turanza ER33 är även det ett däck utvecklat för bland annat lyxbilar. Däcket finns att köpa med Run-flat teknologi (punkteringsfria däck) vilket innebär att du kan köra ytterligare 80 kilometer trots punktering.

Vilka bildäck passar min bil?
Bridgestone Turanza har dessutom genomgått omfattande tester, dels av Bridgestone själva men även av oberoende företag och organisationer. 2015 utförde den tyska bilklubben ADAC ett test av sommardäck och flaggskeppet Turanza T001 var ett utav de deltagande däcken.

T001 fick ett bra resultat på såväl torra som våta underlag och sades bland annat vara mycket välbalanserat. Även vibilägare.se har genomfört ett test av sommardäck, och även här fick däcket klart godkänt.

OBS, missa inte artikeln om Bridgestone Blizzak.

Vill du se priser & storlek?

Ta del av marknadens billigaste priser. Sökningen tar endast 3 sekunder