Michelin Energy Saver (spara pengar)

Michelin Energy Saver är däcken som ger låg bränsleförbränning, hög säkerhet och lång livslängd. Precis som namnet antyder är detta en typ av däck som tagits fram för att vara plånboksvänlig och för att respektera vår miljö. Olika tester har visat att modellen ger dig lägre bränsleförbrukning.

När testinstitutet TÜV SÜD jämförde rullningsmotstånd på de 15 vanligaste däckdimensionerna i Europa på däck från ledande tillverkare så placerade sig till exempel Michelin Energy Saver som nummer ett i 13 storlekar och som nummer två i de övriga.

michelin energy saver

Bränslebesparingar beror naturligtvis på bränslepriser och hur stort däcket är. Det har visat sig att Michelin Energy Saver sparar upp till 80 liter bränsle under däckets livslängd. Däcket ger dig även en kortare bromssträcka. Jämfört med sina föregångare så är bromssträckan upp till tre meter kortare för den här däckmodellen. Det är mönstret på däcket som leder bort vatten på ett mycket effektivt sätt, detta minskar riskerna för att få vattenplaning.

Tekniken bakom Michelin Energy Savers prestanda

MICHELIN ENERGY SAVER

Vad ligger bakom den låga bränsleförbrukning och den höga säkerhet som Michelin Energy Saver uppvisar på våt vägbana? Hemligheten bakom de fina testresultaten som däcken uppvisar är en gummiblandning med 100% silika.

Michelin var mycket tidiga med att ta fram så kallade gröna däck, redan 1992 lanserade tillverkaren sin första generation lättrullade däck där delar av kimröken ersatts med silika. I Michelin Energy Saver har kimrök helt uteslutits och ersatts med silika.

 

 

Gummiblandningen är riktigt bra

Gummiblandningen i Michelin Energy Saver innehåller Durable Security Compound (DSC), en ny ingridiens som är fri från högaromatiska oljor. Detta förbättrar däckets bromssträcka på våt vägbana. DSC bevarar slitbanans styvhet under däckets livstid, den förbättrade bromssträckan gäller således såväl nya som använda bildäck.

Med Energy Saver har Michelin även lyckats ta fram ett däck med en lång livslängd. Denna beräknas ligga på upptill 4500 mil, det är mer än ett halvt varv runt jorden.

%

Kvalité?

%

Halt väglag?