Toyo Proxes CF2 – Lär dig allt!

Toyo Proxes CF2 är flaggskeppet i Toyos Proxesserie. Detta sommardäck är framtaget med hjälp utav den senaste däckteknologin och passar på ett flertal olika bilmodeller. CF2 är efterföljaren till populära CF1 och har förbättrats på i stort sett alla plan.

Den nya gummiblandningen bestående av kimrök, aktiva polymer och Silica ger däcket ett bättre grepp på vägarna samtidigt som den speciellt framtagna mönsterdesignen garanterar god stabilitet även vid högre hastigheter. Toyo Proxes CF2 ligger dessutom säkert i kurvorna och lovar behaglig körning.

Tack vare den nya och förbättrade gummiblandningen slits Toyo Proxes CF2 jämnare och har på så vis en längre livslängd. Gummiblandningen har också gett däcket ett lägre rullmotstånd vilket resulterar i lägre bränsleförbrukning samt en minskad påverkan på miljön. Detta däck är E-klassat på våta vägar samt F-klassat när det kommer till rullmotstånd. Uppmätt bullernivå under körning är 72 decibel vilket innebär att däcket är väl godkänt enligt det regelverk som började gälla 2016.

Beställ Toyo däck

Testresultat och omdömenToyo proxes cf2

För att kunna säkerställa Toyo Proxes CF2 kvalitet har däcket genomgått ett flertal olika tester, dels av Toyo själva men även av ytterligare oberoende företagare. Däcket har testats på såväl våta som torra väglag och bland annat bromskapacitet och ljudnivå har undersökts.

I Teknikens världs test 2016 sades Toyo Proxes CF2 vara det mest lättrullade däcket samt det som hade lägst bränsleförbrukning, medan Auto motor und Sport sa att det hade ett bra grepp på våta vägar samt en hög styrprecision.

Testanläggning + kontroll = Succé

Eftersom Toyo däck har tillgång till en egen testanläggning har Toyo Proxes CF2 testats rigoröst. Detta däck har kontrollerats på två olika anläggningar i Japan men även på plats i de länder däcket finns till försäljning.

Detta för att kunna garantera att CF2 har samma goda egenskaper i norden som det har i övriga delar av världen. Är du intresserad av detta däck? Beställningar lagda hos oss levereras både snabbt och fraktfritt.(Gäller vid köp av hjul)

Vilken storlek passar din bil?