Coker däck – Därför ska du köpa veteranbilsdäck

Vilka är Coker tires?

Coker däck utvecklas och produceras i USA men har kunder över hela världen. Detta är framförallt ett märke för dig som älskar veteranbilar och som söker nya bildäck med rätt utseende. Redan under 90 talet hade de sin galna idé om att skapa ett veterandäck med extrema vita sidor.

Under 2013 slår Coker Tires slår bolaget upp dörrarna rejält och introducerar “Bias Look Radial”

coker däck

Taget från deras senaste produktblad

Fler märken och annat i utbudet

Företaget har även ett brett utbud av hjul i olika storlekar. Även du som vanligtvis har svårt att hitta rätt storlek så har du goda chanser här. Coker är framförallt kända för att göra däck av whitewall typ. Det innebär att de har en sida som är helt vit. Det är ett klassiskt utseende när det gäller veteranbilar. 

Företaget har en trogen skara av kunder som bryr sig om sina samlarbilar. Faktum är att kunderna är så många att Coker däck kan pressa priserna. Det blir möjligt eftersom de jobbar med förhållandevis stora volymer. Trots att det alltså handlar om en nischprodukt.

coker tire logotyp

Vad du bör känna till om Coker däck

  • Däcken gjuts med whitewall tekniken, den är alltså integrerad i resten av däcket och inget som adderas när däcket är klart. (Vilket många tror) Detta är en metod som ger dig överlägsen kvalitet. 
  • Orginalfälgar med whitewall anses inte vara tillräckligt säkra idag. Med fälgar från detta märke får du ett klassiskt utseende samtidigt som du är trygg ute på vägarna.
  • Coker är ett företag som funnits länge i branschen. Deras tillverkning bygger på en obruten tradition. Det handlar alltså inte om ett nytt företag som bara gör “replikor” av en klassisk typ.

Det givna valet om du gillar klassisk stil

Whitewall är en viktig del av stilen för många med en veteranbil. Coker däck hjälper dig att sätta pricken över i:et på ditt fordon. Det gäller även om du har en bil i utställningsklass och söker något som verkligen är utöver det vanliga. Snyggt samtidigt som du kan köra säkert med andra ord. Priserna är dessutom lägre än vad du kanske förväntar dig!

-Coker är ett av de finare märkena när det kommer till vitrands-däcken säger Andie Lahdo, ABS Wheels VD.