Klässen iD Wheels är av högsta kaliber 💪🏽

Klässen iD grundades med kärn principerna Form, Funktion och Fitment. Bolaget konstruerar sina exklusiva fälgar i Los Angeles. Varje fälg inspekteras extremt noggrant ända till partikelnivå för att säkerställa kvalitén.

Bra att veta:

Alla Klässen fälgar är  individuellt designade av specifikt utvalda ingenjörer. Det är alltså inte vem som helst som får komma till anläggningen och söka extra knäck😂

klassen id

Titta på färgen och konturerna, snacka om perfektion!

Smidda hjul garanterar hög prestanda 

Samtliga Klassen iD Wheels är tillverkade med 6061-T6 aluminium som används hos bla flygplan. Inte nog med att bolaget använder härdad aluminium, de ser även till att använda flow forming tekniken för att göra aluminiumet robustare.

Dessa hjul är exceptionellt lätta och garanterat att fordonets prestanda bibehålls. Genom att använda lättare aluminium blir optimeringen bättre, bilexperter talar ofta om den “ofjädrade vikten” dvs att spara så mycket vikt det bara går för att få maximal speed. Det finns en anledning till varför sportbilar bilar väger så lite.

Nyttiga fördelar med lägre vikt:

Största fördelen är att vikten minskar belastningen i hjulet vilket ger bättre sidogrepp, förbättrad bränsleeffektivitet samt snabbare bromsning och acceleration. Eftersom smidda hjul utsätts för en enorm mängd tryck som förändrar kornstrukturen i aluminium, är de fria från små brister och därmed otroligt hög hållfasthet. 

Många mönster & storlekar

Modellerna finns att välja i en rad olika mönster och ytbehandlingar. För att göra det enkelt för dig själv bör du först och främst ta reda på vad som passar din bil. När du gjort detta behöver du hitta en design som du gillar, stress-köp inte och ta din tid.

Oavsett om du letar efter eleganta fem ekrade hjul eller komplicerade tio-ekers så har klässen allt. 

Företaget erbjuder både monoblock och smidda hjul i flera delar. Medan monoblock-hjul ger god prestanda, styrka och viktfördelar, möjliggör 3-delade hjul flera anpassningsalternativ (du kan i stort sett anpassa hur du vill)

Kända varianter på den skandinaviska marknaden: M07R, M56R, M15R, M15D M54R, M54R, M52R, MS03, M53R, M10R M10R, M51R, M20Q.

Vår favorit hos deras serie är denna:

TITTA PÅ KLASSEN ID WHEELS

4 + 12 =