Continental IceContact 3 

Continental IceContact 3 är ett dubbdäck av premiumkvalitet, utvecklat för personbilar och SUV:ar.

Däcket har försetts med två olika typer av dubbar vilket ökar säkerheten på vinterväglag. Tekniken är utvecklad och testad i Norden och är framtagen för säker körning på svenska vägar.

Tack vare att dubbens hårdmetallstift omsluts av en flexibel kropp i gummi har däcket en unik förmåga att anpassa sig till det aktuella underlaget på vägen. Den innovativa dubbteknologin förkortar även bromssträckan. Däckets egenskaper innebär ett minskat vägslitage med upp till 20 % och 7 % bättre grepp på isigt underlag.

continental IceContact 3

Continental IceContact 3

IceContact 3 är en testvinnare

Continental har tagit fram den nya teknologin ContiFlexStud™ som ger en ökad säkerhet, lägre bullernivå i kupén och mindre vägslitage. Tack vare dessa egenskaper har Continental IceContact™ 3 vunnit flera priser. Däcket kom på förstaplats i Vi Bilägares vinterdäckstest 2019 och i Teknikens Världs dubbdäckstest 2019.

En annan fördel med däcket är att det erbjuder en mycket hög grad av körsäkerhet. Det faktum att däcket har självlåsande mönsterkopplingar är något som bidrar till en ökad körsäkerhet på torrt väglag. Däckets gummiblandning innehåller rapsolja, och ger en god anpassningsförmåga till olika typer av väderförhållanden. Gummiblandningen ger däcket egenskaper som gör att det klarar att anpassa sig till mycket låga temperaturer.

Minskar risken för vattenplaning

Continental IceContact™ 3 är ett bra val för bilförare som vill minimera risken att råka ut för vattenplaning då däckmönstret effektivt leder bort vatten och slask. Däcket finns tillgängligt med den revolutionerande teknologin ContiFlexStud™ i en däckvidd mellan 195–285 mm och med aluminiumdubbar i dimensionerna 155–245 mm.

Continental utmärker sig med en tillverkningsteknik som bibehåller däckens prestanda. Vid tillverkningen av Continental IceContact™ 3 vulkaniserar man fast däckets dubbar, något som leder till en reducerad andel dubbtabb.

Vårt omdöme på ABS Wheels

Totalt fyra av fyra stjärnor. Däcket har en gummiblandning vi aldrig någonsin skådat. Fantastiskt bra däck med hela 7% bättre grepp än motsvarande konkurrenter. Vi har testat däcket internt, därför kan vi med gott samvete säga att det här vinterdäcket ligger i högsta rang bland premiumtillverkarna.

Har du kört med däcket? ganska nytt så här dags 2020 men vi har fått in en hel del glada kunder hittills. Maila gärna oss vad du tyckte om däcket på marknad@abwheels.se