Topplista: 5st däck gjorda för grusvägar

Kör du ofta på grusiga vägar? Då är det säkert dags att köpa grus-däck vilket är speciellt däck som gjorts för grusvägar.

Däck gjorda för grusvägar har alltid ett dynamiskt och genomtänkt mönster likt ett offroad däck. Ett bra exempel är Michelins egna Latitute Cross som kommer med en aggressiv skulder form samtidigt som däckets greppkanter har ett ”mudd catcher” mönster vilket sägs motstå slitage från sten och grus.

I det här inlägget kommer vi att lista 10 däck som är gjorda för grusvägar.

däck gjorda för grusvägar

Topp 5 inom grusiga och steniga vägar

  1. Ett av ABS Wheels mest sålda däck bland de ”tåligare” segmentet är Goodyear Wrangler. Däcket har en DuraWall teknik som möjliggör säkrare och bättre grepp vid inbromsningar. Klokt val! Även för plånboken.
  2. BF Goodrich ALL TERRAIN omg det här är drömmen. Har du en fetare plånbok så ska du garanterat köpa det här däcket. Det skriker offroad och den är sjukt snygg. Vår absoluta favorit 2021!
  3. Pirelli Scorpion Verde är inget offroad däck men den har särskilda däcksidor som är förstärkta. Däcket klarar t.om laterala och transversala laster. Tekniken bygger på en unik innovation från Pirelli. Passar Suvar och Crossovers.
  4. Latitude Cross från Michelin är ett däck som optimerat sin slitbana för att ”terrängsäkra” gummiblandningen som möjliggör det för däcket att bla tåla grusigare vägar. Kostar inte mycket hos ABS Wheels.
  5. Nokian Rockproof har förutom ett coolt namn ett väldigt bra skydd. Kallas av många i branschen för ett av de mest slitstarka däcken. Mycket robust! Passar yrkesförare men även krävande off-road förare.

Listan är inte rankad från 1 till 5 däremot så kan vi tipsa om just Goodyears Wrangler modell samt BF Goodrich All terrain, det är däck vi själva testat och haft på kontorets SUV.

Lycka till! Har du testat något bra däck för grusiga vägar så ta gärna kontakt med oss och dela med dig av dina erfarenheter. Vi nås på marknad @abswheels.se