Daytona fälgar – vilka finns egentligen?

Om du vill att ditt fordon ska se ut att vara extra snabb, men samtidigt behålla sin stabilitet och funktion så är Daytona fälgar ett säkert kort. Idag finns många varumärken som tillverkar dessa fälgar då det fortfarande är mycket populärt.

daytona fälgar

En klassisk och robust fälg

Daytona är en klassisk fälg för lastbilar, stadsjeepar eller andra större fordon. Den klassiska Daytona-fälgen kommer från USA och är tillverkat av kraftigt kolstål. Daytona fälgar är 10-ekrade med ”D-window”- utseende vilket betyder att hålen mellan ekrarna är D-formade.

Fälgarna är ofta tillverkade i stål med en finish i svart eller silver, men de går också att hitta i andra utföranden så som vitt, rött, guld eller grått. Daytonas utbud håller bra i tuffa förhållanden då de är kända för att vara robusta och starka fälgar med lång livslängd.

Modeller

Om vi ser till Raceline RT51 Daytona är det en riktigt klassisk Daytona fälg. Det var den fälg som var först med specialbyggd beadlock. Fälgen är tillverkad i USA och är 10-ekrad med de klassiska D-hålen som ser till att ge styrka åt fälgen. Fälgarna är utvecklade för att vara de starkaste du kan hitta på marknaden.

Om vi istället ser till Kaystone Daytona är de designade föra att ge ett klassiskt och tufft utseende till din lastbil eller SUV. Fälgen är speciellt framtagen för att fungera perfekt för terrängkörning. En svart yta och beadlock (nitar) som ramar in hela fälgen och ger den dess klassiska utseende.

Kanske har du en mindre eller större bil som behöver nya och fräscha fälgar, men som samtidigt ska ha en tidlös design så de inte ser för nya ut? Då är Daytona ett bra val. De ger dig det där klassiska och stabila utseendet du är ute efter, samtidigt som de är väldigt säkra att köra med.