Japanska Volk fälgar är verkligen “top of the line”

Volk fälgar är avsedda för extrema situationer, som motorsport på högsta nivå. Då talar vi om Formel 1!

Det är alltså inte fråga om fälgar med ett utseende som är sportigt för sakens skull. Även de gjutna eller smidda fälgarna som görs för gatubilar är extremt högpresterande. Volk fälgar är testade i sammanhang där varje tusendels sekund spelar roll.

Det är det japanska märket RAYS som står bakom detta brand och de investerar stora belopp i varje modell. Volk fälgar har ofta blivit kopierade men då handlar det om kopior som är underlägsna originalet. Det gäller inte minst den legendariska modellen TE37. Äkta Volk fälgar är något mycket exklusivt.

volk fälgar

Min personliga favorit

RAYS har varit i branschen sedan början av 1980-talet och de har verkligen gått “all in” när det gäller Volk fälgar.

Vad du bör veta om Volk fälgar

  • Du får räkna med att betala några tusen dollar för ett set med fyra Volk fälgar för en personbil. Det är kanske inget för dig som pendlar med bilen. Fälgarna är dock vanliga på bilutställningar och på extrema sportbilar, samt på banor där det måste gå fort.
  • Det som gör att fälgarna kostar så mycket är bland annat att det inte sparats på något i fråga om material. Det är tyvärr dyrt att göra fälgar som är lättare än vanliga fälgar. Samtidigt som dessa fälgar är minst lika starka och tåliga. Fälgar som är gjorda för att klara hastigheter i 400 km/h måste helt enkelt vara något utöver det vanliga.

Väl värda sitt pris!

Har du en sportbil som du vill förhöja med fälgar i världsklass? Då är detta legendariska märke helt klart värt att hålla koll på. De är dyra men du får verkligen vad du betalar för när du investerar i dessa japanska superfälgar!

Vill du ha mer info om Volk eller Rays?

12 + 12 =