Firenza däck är inget att ha – läs varför! ⚠️

Dessa Japanska däck är inget vi rekommenderar, de har helt enkelt alldeles för många dåliga omdömen på nätet. Exempelvis skriver medlemmar från Mycarforum.com att man ska hålla sig ifrån Firenza däck. 

De flesta klassar däcken som “crappy” budget” Mother of all crap” etc. Det finns inga svenska däcktester gjorda på det här märket, vi hittar knappast andra tester i världen.

Vad tycker ABS Wheels om dessa däck?

Vi skulle personligen klassa dessa däck som högrisk. Visst är det billigt och lockande men det finns andra budgetmärken som kostar några kronor mer, men har åtminstone några års erfarenhet på den svenska marknaden. 

Autoworld och forum om Firenza däck

Tyvärr är det många som klagar även där. Vi har läst på en hel del på diverse bilspecifika forum och hittar även fler negativa inslag hos exempelvis Honda-forumet. Ingen rök utan eld brukar man säga…

Denna video kommer från deras hemsida:

Allt du behöver veta om företaget

(översatt från deras sida)

Sumo Firenza, ett proprietärt däckmärke från Stamford Tyres International härstammar från behovet av att ge en kvalitativ men ändå överkomlig körupplevelse till värdesökande kunder. Under det senaste decenniet har Sumo Firenza utvecklats till ett globalt varumärke känt för sitt engagemang för kvalitet, kontinuerlig innovation och pålitlighet. Med fokus på ständig teknisk utveckling och produktutveckling, ger varumärket premiumvärden för bil, UHP, lätt lastbil, lastbil, jordbruks-, industri- och OTR-däck.

I spetsen av ett erfaret ingenjörsteam fortsätter varumärket att utöka sin produktportfölj enligt dagens krävande globala marknad. För framtiden har vi för avsikt att fortsätta arbeta för att expandera nya marknader och införa ytterligare storlekar, mönster och intervall som ska ligga i framkant av förväntade krav i däckbranschen och att överträffa dagens krävande körbehov.

Senaste modeller: ST-01A, ST-06, ST-07 och NU ICE XT samt NTS 01 är deras senaste bildäck. Dom har även däck för LTV, Vans och lastbilar, där heter modellerna AT-186, HT-183, ST-185, MT353 samt sv-055, SV-053, drivus etc etc, vissa är tillverkade från Thailand, Vietnam och Japan. 

Detta fick oss att reagera starkt: “Firenza tyres are Not offered or Available for sale in the USA” 🤔

Ta en titt på dessa budgetdäck

* Vi rekommenderar alltid premium men om du verkligen måste ha ett budgetdäck så ta en titt på Sailun, det här däcket har sålts tusentals gånger i Sverige. Det finns även ett annat däck vid namn ”Achilles som säljer en hel del.