Trelleborg däck har allt inom skog och jordbruk!

Trelleborg är känd för sin gummifabrik som grundades 1905 av Henry Dunker och Johan Kock. Förutom gummifabriken, som lever vidare än idag tillverkas det också Trelleborg däck av företaget Trelleborg Wheel Systems. De är en global leverantör av däck bland annat för jordbruksmaskiner, gaffeltruckar och skogsmaskiner. De tillverkar och levererar även kompletta hjulsystem för maskiner och truckar.

Med sin innovativa och resurssparande design bidrar de till att effektivisera verksamheten. Detta genom att maskiner och truckar inte behöver vara ur drift onödigt länge. Så om du ser en jordbruksmaskin ute på vägarna kan det mycket väl vara så att den har Trelleborg däck.

  • Globala leverantörer
  • Tillverkar och levererar kompletta hjulsystem och däck
  • Erbjuder innovativ design på sina däck
  • Företaget har en lång historia
  • Deras däck är resurssparande

Stort nätverk av proffs

traktorFöretaget ingår i ett globalt nätverk och det körs runt med Trelleborg däck i bland annat Italien, Kina och Sri Lanka. De är uppdelade i två divisioner, Agricultural and Forestry tires och Inustrial & Construction tires. Agricultural and Forestry tires utformar, tillverkar och distribuerar däck och hjulsystem för bland annat traktorer, släp och skogsmaskiner.

Industrial & Construction tires utformar, tillverkar och distribuerar däck, larvband och hjulanordningar för bland annat gaffeltruckar och anläggningsmaskiner såsom kompaktlastare, lastare och traktorgrävare. Deras mål är att tillhandahålla produkter av toppkvalitet som möjliggör optimal användning för maskiner.

trelleborg däck

Jordbruk och speciella däck

Inom jordbruket finns det flera olika sorters maskiner med olika behov. Detta höga krav uppfyller Trelleborg däck och förser lantbrukare med pålitliga och säkra däck. För att inte jordbruket ska stanna upp krävs det att skördetröskor, släp, traktorer och andra hjulburna motorredskap är utrustade med högkvalitativa däck. Trelleborg däck utvecklar, tillverkar och distribuerar ett brett utbud av däck och kompletta hjul till lantbruket. Med deras däck kan lantbrukarna arbeta effektivare och förbättra sin bränsleekonomi. De har ett stort utbud av däck och de har bland annat specialiserade, högkvalitativa produkter för optimal användning av olika typer av maskiner.

Viktigt med rätt däck

Däck till maskiner som ska köras på åkern måste ge bra fäste så inte traktorn eller tröskan slirar och även en bra tryckfördelning i däcken som skonar jorden. Trelleborg däck ger ett utmärkt grepp på olika typer av jordar. Genom deras TM Blue koncept för däck till jordbruksmaskiner ha de minsta möjliga inverkan på markstrukturen och det organiska livet. Skador som annars lätt orsakas av markpackning och felaktig jordbearbetning reduceras. Men däck till lantbruksmaskiner kräver också att de klarar av att föras fram i trafiken utan att skapa några problem. Trelleborg däck levererar alltid däck som kan köras miljövänligt och med bra grepp på jorden och säkert på vägarna.

KOSTNADSFRI KALKYL

Däcktester och omdömen med Trelleborg däck

Studier som har gjorts på Trelleborg däck har visat att däckmönstret på deras däck, som är 13 procent bredare än marknadsgenomsnittet, minskar markpackningen avsevärt. De har en lång och gedigen historia på att tillverka bra produkter att använda inom bland annat jordbruk. Märket är känt för att ta ett stort socialt ansvar och är måna om att vara så miljövänliga som möjligt. Deras däck uppfyller branschens alla säkerhetskrav och klarar av hårt arbete under lång tid utan att prestandan förloras.

Bästa möjliga kvalité

Trelleborg däck är ett företag som levererar däck av hög kvalitet. Köper man deras däck kan man vara säker på att få däck som sparar på jordbrukets resurser och samtidigt skonar miljön. De tillverkar och distribuerar däck till bland annat jordbruksmaskiner, skogsmaskiner och gaffeltruckar. Företagen arbetar hela tiden med att utveckla nya innovativa tekniker för att ständigt ligga i framkant av däcktillverkning. Deras däck går att hitta världen över då de är globala leverantörer av däck och kompletta hjulsystem. Köper man däck av Trelleborg Wheel System vet man att man får däck som rullar smidigt på åkern och säkert på vägarna.

Orkar du inte läsa? Här har du lite filmklipp om bolaget