LÄR DIG ALLT OM BKT DÄCK OCH GALAXY DÄCK!

I över 10 år har jag jobbat med däck och aldrig fått frågan efter Galaxy däck eller för den delen BKT däck. Varför är det så?

Aktörerna bakom dessa två fantastiska däckmärken är trots allt super stora utomlands. Kan det vara så att dom inte nått den svenska marknaden?

 

Läs vidare för att lära dig mer om BKT däck!

BKT produceras av Balkrishna Tyres Ltd och är baserade i Indien. Ända sedan 1990-talet så har detta däckmärke varit en ledande tillverkare av däck för bland annat skogsbruksmaskiner, jordbruksmaskiner, industrimaskiner och entreprenadmaskiner. De tillverkar dessutom specialdäck för trädgårdsmaskiner, ATV och golf. BKT ligger i framkant när det kommer till traktordäck. Dessa är extremt tåliga och klarar av alla sorters underlag så väl som positioner.

Prisvärda alternativ

bkt däck

BKT kom genom att erbjuda pålitliga produkter snabbt kända i både Europa och Nordamerika. De fick snabbt en trogen skara kunder, som följt dem sedan dess. Tack vare det kunde företaget investera i att ta fram nya tekniker för att göra sina produkter bättre.

Idag har BKT flera fabriker och även olika testcentra, där de tar fram produkter som det är världsklass på. Idag exporterar detta företag sina produkter till mer än 120 länder.

BKT är ledande tillverkare när det kommer till terrängdäck. De betjänar både OEM och ersättningsmarknaden.

Fokus ligger på specialsegment så som jordbruksfordon, industriella fordon samt schaktning, konstruktion, hamn, gruvdrift, och ATV, trädgårdsapplikationer.

De är en global leverantör av bkt däck och har idag över 2300 produkter i sitt sortiment. Det är nyckeln till deras stora framgång och det gör det även möjligt för företaget att uppfylla de behov som alla deras kunder har.

Allt om Galaxy däcken

Galaxy Tire and Wheel grundades 1922 och anses idag vara en av världens största däcktillverkare. Detta företag fokuserar idag på att specialisera sig på produkter för jordbruket, off-road och är mycket välkända inom dessa områden. Företaget är innovativa och utvecklat skräddarsydda produkter som fungerar för respektive användningsområde.

Sedan 2009 ingår Galaxy i ATG, som betyder Alliance Tire Group. Här ingår även Alliance och Primex. Alliance grundades 1950 i Israel och Primex är ett företag med produkter för jordbruk och skogsmaskiner med mera. Tillsammans är dessa tre företag starkare än någonsin och kan erbjuda sina kunder precis det de behöver för sina fordon. Det oavsett om det är traktorer, skogsbruksmaskiner, eller andra sorters fordon och maskiner avsedda för olika yrkeskategorier.

galaxy

ATG är sjuuuukt stora!

galaxy däck

ATG säljer idag i mer än 120 länder som finns på 6 olika kontinenter. Det finns idag flera fabriker som tillhör ATG och en ligger i Israel och två i Indien. Det finns även en i Dahej, Gujara. ATG har även kontakt med flera fabriker ibland annat Taiwan och Kina.

De äger även forskningscentra på flera ställen, då de vill kunna utföra noggranna kontroller, så väl som att forska och utveckla sina produkter.

Galaxy har ett brett sortiment av däck för bland annat jordbruksmaskiner och de tillverkar däck till traktorer, vagnar, maskiner och andra redskap. Bland märken från Galaxy finns bland annat SkidSteer, Galaxy Hulk och Galaxy Beef Baby.