Nokian WR Snowproof 

– 3 anledningar till att införskaffa däcket i år 🚗

ABS Wheels kommer att erbjuda Nokian WR Snowproof år 2020. Det här är ett fantastiskt premiumdäck som innehåller alla finesser ett vinterdäck kan ha. 

Som ni säkert känner till är Nokian Tyres vinterdäckens gudfader och grundare, det är ett känt faktum att bolaget tillverkar ett av världens bästa vinterdäck.   

vinterdäckens gudfader

WR serien är populär och kostar normalt mindre än Hakkapeliitta serien, WR Snowproof som släpps inom kort har skapats med mästerlig kombination av arktisk expertis och djup förståelse för nordiska väglag. 

Därför ska du komponera däcket i år: 

  • Bästa möjliga grepp på snö och is. Däcket har en speciell gummiblandning som tagits fram för att klara av svåra vinterförhållanden (mer om det längre ner) 
  • Balanserad för att ge perfekt körupplevelse. Fantastiskt dubbfritt val för europeiska vägar. B-märkt i vått grepp 
  • Släpptes så sent som 2019 (helt nytt och fräscht friktionsdäck) Ej hamnat på bäst i testsektionen dock beror detta på att däcket är alldeles nytt.  

 

Alpine Sense grip-tekniken hjälper dig 

Som ni kan se på videon arbetar molekylerna med varandra för att skydda dig mot extrema situationer. Däcket känner av problemen innan bilens elektroniska säkerhetssystem aktiveras dvs att varje mönsterblock och lamell arbetar unikt för att få Alpine grip tekniken att fungera. Intressant?  

Nördfakta om däcket (på riktigt) 

Samtliga block, tappar och spår har optimerats i de här symmetriska däcket, dom mönstren som liknar en pil är gjorda för filtrera bort snö och slask. Dom dubbla mittspåren är till för att filtrera bort vatten och därmed reducera riskerna med vattenplaning.   

Tittar man på sidoväggarna ser man side-wall tekniken som skapats för att aktivt reducera bort vibrationer och vägljud.  Denna teknik sitter längst kanten på däcket vilket många inte vet. 

-“Marko Rantonen, produktutvecklingschef för Nokian Tyres, berättar att WR Snowproof reagerar snabbt och detta redan innan bilens elektroniska säkerhetssystem aktiveras”  

nokian wr snowproof

Här ser ni mitten & sidoväggarna på nya Snowproof.