Nortenha däck kommer från Portugal 🤓

Nortenha är ett portugisiskt märke som specialiserat sig på tillverkning av däck inom ett växande segment. De gör däck där stålstommen återanvänds och förses med nytt gummi. Däcken framställs utifrån en internationell standard och lever upp till höga kvalitetskrav. Samtidigt är tillverkningsprocessen väldigt miljövänlig. Att stommarna återanvänds betyder också att Nortenha däck kan säljas till väldigt bra priser.

Nortenha grundades på 1960-talet och har med andra ord lång erfarenhet av en produktionsmetod som nu är mer populär än någonsin.

nortenha däck

Så här ser stämpeln/loggan ut på däcken

Bra att veta om Nortenha Tires

Även om Nortenha är ett märke som funnits länge är det först på senare år som de gjort sig ett namn i Skandinavien. Här är ett par saker du kanske inte visste när det gäller Nortenha däck:

  • Processen att återvinna stommarna och förse däcken med nytt gummi kallas regummering på svenska. De använder bara felfria stommar så att alla regummerade Nortenha sulor får lång hållbarhet.
  • Nortenha gör flera olika typer av däck men har blivit populära tack vare sina däck med kraftigt greppmönster för SUV och 4×4 där goda terrängegenskaper är en viktig prioritering. På tal om kraftigt greppmönster hittar du även däck till jordbruksmaskiner i deras utbud.
  • Många åkerier som är ute efter högsta möjliga kvalitet i förhållande till pris väljer Nortenha gummin till sina lastbilar. Det är en bra indikation på att det handlar om lastbilsdäck med ett tilltalande pris.

För vem passar Nortenha däck?

Att välja Nortenha bildäck är ett starkt ställningstagande för miljön. Om du menar allvar med att göra ett bra miljöval ska du satsa på regummerade däck. Nytillverkning kräver mycket mer resurser. Nortenha gör några av de bästa regummerade däcken på marknaden enligt oss. Att de dessutom ligger bra i pris gör deras däckmodeller till ett utmärkt val för dig som är prismedveten och samtidigt vill köra säkert. Kör du mycket offroad har du ytterligare en anledning att satsa på Nortenha däck!