Alliance däck är Sveriges bästa val för traktorer

Märket Alliance startade år 1950 i Israel och har sedan 60-talet tillverkar traktordäck.

Under 80-talet började man tillverkare radiala traktordäck och var först i världen med att fixa fram lösningen Flotation Radial.

alliance däck

Om företagets utveckling

Under 80-90-talet producerade bolaget skogsdäck med förstärkta sidor, detta gjorde att Alliance fortsatte sin enorma expansion fram till millenniumskiftet där det påbörjade tillverkningen av Multiuse 550. Detta var de första High speed radodlingsdäcket i världen.

Millenium och framtid

Under 2007 tar man fram däcket FarmPro vilket man producerade på fabriksnivå i Indien. Under nyare millenium tider har Alliance tagit fram Agriflex IF och Agriflex VF som är super robusta och fantastisk positiva vad gäller Belastningsindex, ringtryck och vikt.

Populära val du kan beställa

Alliance 372 AGRIFLEX är ett förstärkt däck som klarar upp till 20% mer belastning vid samma ringtryck i jämförelse med andra traktordäck i standardklassen. Gjort sig känd för bra komfort, mindre slitning och lägre bränsleförbrukning. Med det här valet sparar du en slant!

Alliance 378 Agristar XL Precis som namnet är det här gjort för high power traktorer med mycket kraft. Bäst prestanda – ingen snack om saken. Det här är ett riktigt monsterdäck som klarar hårda och jobbiga underlag. Finns i 34 till 42 tum. Tänk att sätta ett par alufälgar på den här – haha går ej!

Alliance 365 Tillhör framtidens senaste utveckling kring lågprofildäck (för traktorer). Däcket ger ett optimalt markskydd. Finns från 24 tum till 42 tum.
Det finns fler modeller som 385, Farmpro 70-85 som är värda att kolla upp.

 


Sök däck med regnr här

Vi har aldrig själv sålt det här däcket men vi har hört väldigt bra om det. Märket Alliance kommer trots allt från ATG Tires som är ett av väldens främsta inom däcktillverkning (ej till personbilar). NDI är en svensk aktör som sköter importen av alla Alliance däck, behöver du ett par såna här kan du kontakta johan@abswheels.se för mer information. 

Vi ses – inlägget uppdaterades 2019-01-21, med reservation för felskrivningar. Bilder tagna via ATG.

Joakim Karlén

Produktansvarig, ABS Wheels