”Dubba däck själv” ⚠️?

De flesta tror att det är okej. Det många inte känner till är att det kan vara livsfarligt. Känner du någon som dubbar sina egna däck, bör du varna personen.

Det enkla svaret är alltså nej, du ska inte dubba däcken själv. De flesta experter svarar troligtvis likadant. Givetvis är det OK att sätta dit en dubb eller två om det saknas. Inlägget vänder sig till dom som saknar hälften av dubbarna eller mer.

VARNING

Fiktiv bild vi skapat själva.

Därför ska du inte dubba själv

Däck är något man definitivt inte ska snåla med!  Dubbar du själv finns det risk att dubben inte åker in ordentligt, dubbar du för hårt finns det risk för skador. Är det fel dubbar som blandas ihop med rätt kan det få bilens däck att slira.

En av Sveriges främsta experter

För några år sedan fick Bosse bildoktorn frågan: Dubba själv eller byta till nya?

Han svarade bla så här:

”Jag tycker att däck ska man inte snåla med, det är den billigaste livförsäkringen av allihopa”

Handen på hjärtat så håller vi med Bildoktorn, han om något vet vad han pratar om. Seriöst har du tänkt dubba själv bör du nog tänka om.

dubba däck själv

Lånad bild av Giphy – spana in dubbpistolen

Dubba vinterdäck själv? (gamla) = SVAR NEJ!

 

Är däcken slitna och gamla är svaret nej. Har du däremot precis köpt dom och det saknas dubbar bör du kontakta tillverkaren. Det kan vara ett måndagsexemplar. Kan även bero på att du kört aggressivt, eller gjort hårda inbromsningar på torra väglag.

Dubba vinterdäcken själv? (NYA) = NJA, KANSKE!

 

Hur många dubbar saknas? Har de slipats bort eller saknas dom helt? Är däcken nya (märkesdäck) ska du definitivt åka och klaga.

Har du köpt ett par dåliga sulor från Kina kan kvalitén vara nackdelen. Då är det frågan om du har garanti eller inte. På ABS Wheels kan du dock alltid känna dig trygg, vi saluför endast sånt som är godkänt av Sverige, EU och branschen.

Köp nytt med dubbar

Köp nytt utan dubbar