Nankang Ice Activa serien är grym 🧊❄️  – Eller?

Enligt det senaste testet som gjorts så fick Nankang Ice Activa 2 hela 7.3 poäng av 10 vilket slår andra bildäck som Petlas och Nexen.

Greppet på is sägs vara medelmåttigt dock är det bättre på snö. Därför drar vi slutsatsen att det här däcket kan fungera för dig som ska köra i Stockholm eller Skåne. Bor du i Sveriges norrare delar så skulle vi inte rekommendera det här däcket.

Aftonbladets test beskrev däcket som medel-bra.

Nankang Ice Activa 2

Omdömen: Nankang Ice Activa 2

Det finns inga generella (kända) tester där man testat Nankangs Ice Activa dock kan man se från ADACS senaste test 2018 att däcket SV-3 fick omdömet ”poor” dvs inte så bra.

Vi på ABS Wheels har dock salufört en hel del Nankang däck och kan säga att det är ett ”säkrare” budgetval för dig som inte har råd med premium. Det är alltså inget skitdäck!

Baserat från ett tjugotal omdömen

Vi passade på att ”sno” lite omdömen från andra amerikanska sajter så att våra läsare kan få en så ärlig syn som möjligt.

  • Grepp på torra väglag – 4 av 5
  • Grepp på våta väglag – 3.9 av 5
  • Grepp på snöiga vägar – 3.9 av 5
  • Grepp på isiga vägar – 3.4 av 5

Tekniska aspekter om Ice Activa 2

Mittribban har riktade slitbanemönster vilket sägs ge stabilitet och manövrerbarhet på snöiga vägar. Slitbanemönstret har även förstärkta spår vilket ger bättre grepp på snö. 3D-siporna i däckets centrala del förbättrar möjligheterna för bla snösopning samt stärker styvheten i däckets mönsterblock. Däcket har även konstruerats med optimerade ”tapphål” vilket ska förstärka friktionen och därmed ge säkrare körning.

Bra att veta

Däcket använder en speciell kiseldioxidformel vilket optimerats för att förbättra prestandan när du kör på isiga och snöiga vägar. Intressant?

Har du testat Nankang Ice Activa 2? Eller ice activa 1 så tar vi tacksamt emot ett mejl från dig. Vi vill veta vad du tycker om däcket! Kontakta marknad@abswheels.se