Bandag Däck väcker nytt liv i slitna kvalitetsdäck🙂

Ända sedan 1957 har Bandag Däck arbetat med regummering av däck.

bandag däck

Regummering på gång…

De anses vara bäst i världen på detta område. Regummering innebär att ett däck som slitits ut får en ny slitbana samtidigt som däckets stomme återanvänds.

Detta är miljövänligt och kan innebära en stor besparing. Idag är det framförallt lastbilsdäck och däck till andra tunga fordon Bandag Däck inriktar sig på. Företagets kunder kan tjäna stora pengar på att välja regummering istället för att köpa nya däck.

Faktum är att regummerade däck från detta företag kan ha lika lång förväntad livslängd som helt nya premiumdäck. Det gäller dock att däcket som förses med en ny slitbana är av hög kvalitet från början. Metoden lönar sig inte när det handlar om slit och släng produkter.

Vad du bör känna till om Bandag Däck

  • Bandag Däck ägs idag av Bridgestone, världens största däcktillverkare. De har tagit med sig värdefull expertis och blivit en viktig del av koncernen.
  • Bandag är världsledande inom sitt område och tillverkar själva materialet de använder vid regummering.
  • Genom regummering kan du välja ett nytt mönster till dina gamla däck. Det finns många att välja mellan.
  • Det här är framförallt ett märke för företag som vill sänka kostnaderna för sin fordonspark och därmed öka sin lönsamhet.

Ett ekonomiskt och energismart val

Om du har ett utslitet däck med en bra stomme kan regummering vara ett väldigt smart alternativ. Bandag Däck har sysslat med detta sedan 1950-talet och kan verkligen sina saker.

Bandag har flyttat fram positionerna på senare tid. Många företag som omsätter mycket däck har ambitiösa klimatmål och regummering hjälper dem att uppnå dessa. Dessutom sjunker kilometerkostnaden när du regummerar istället för att köpa nya däck. Det här handlar helt enkelt om ett gammalt koncept som ligger väldigt rätt i tiden.