Blockley däck grundades 2002

Blockley däck grundades 2002 av en entusiast som inte kunde hitta däck till sin vintage Maserati. På kort tid har Blockleys gummin tagit stora marknadsandelar i sin nisch, alltså däck för gamla bilar. Även riktigt gamla bilar som det inte finns så många exemplar av ute på vägarna idag hittar passande däck från Blockley.

100% äkta vara

Blockley menar att de flesta däck som säljs för veteranbilar är “pseudo-vintage”, alltså långt från äkta vara. Blockley ligger original däcken väldigt nära samtidigt som de är gjorda för att kunna köras på. Om du sysslar med racing med vintage bilar är just deras däck något av de bästa du kan ha.

blockley däck

Äkta vara – bäst rykte online enligt ABS Wheels

Bra att veta om Blockley Tyres

Företaget har en trogen skara kunder som är beredda att betala vad däcken kostar. Trots det satsar de på att hålla priserna nere. Däcken är förvånansvärt billiga med tanke på att de görs i små volymer. Blockley satsar inte enorma summor på att marknadsföra sina däck. Det finns en annan anledning till att de lyckats hålla priserna nere. Det är att de inte använder grossister på samma sätt som många andra däcktillverkare. Det är inte lika många led som ska göra vinst på däcken. Låter logiskt? 🙂

Flera vinster i bagaget

Blockley har vunnit flera prestigefyllda utmärkelser. Till exempel; “Historic Motor Sports Company Of The Year Award”.

Bolaget är ett relativt ungt märke men flera av deras däck kopieras redan av andra tillverkare. Så kan det bli när en tillverkare gör något som tidigare inte fanns på marknaden. Men däck från Blockley är originalet.

För vem passar Blockley?

Vill du ha däck med en klassiskt och elegant “white wall” och ett historiskt greppmönster? Då är Blockley märket för dig. Har du en veteranbil av lite ovanligare snitt och svårt att hitta däck? Testa Blockley, de har ett väldigt stort utbud i sin nisch. De flesta Blockley däck görs i flera dimensioner.