Carlisle däck är ett klassiskt däckföretag

Carlisle däck har funnits riktigt länge på marknaden. Faktum är att de grundades så tidigt som 1917 i Pennsylvania, USA.

De var länge stora på personbilsdäck men har på senare år valt att specialisera sig. Idag är de marknadsledande när det gäller däck för specialfordon. Har du ett lite mer udda fordon, kanske en golfbil? Då är chansen stor att du hittar prisvärda och högpresterande däck till den hos det här företaget.

Carlisle däck är också väldigt stora när det gäller däck för gräsklippare. Där är kraven ganska speciella. Du vill ha grepp på blött gräs utan att behöva oroa dig för att köra sönder underlaget.

carlisle däck

Vad du bör känna till om Carlisle däck

  • Företaget satsade stort på postorderförsäljning av däck på 1920-talet och har alltid varit i framkant när det gäller nya kanaler för försäljning.
  • Carlisle däck är kända för sin höga innovationsgrad. De var ett av de första företagen som på ett lyckat sätt gick över från naturgummi till syntetiskt gummi. När det gäller den typ av däck som de specialiserat sig på räknas de som ett av de mest tekniskt avancerade företagen i världen.

Specialisering som märks på prestandan

Om du har en åkgräsklippare sitter det kanske redan däck från Carlisle på den? Om inte kan det vara dags att överväga ett köp från dem när det är dags att byta. Många däckmärken jobbar brett och levererar sina produkter på flera marknader. Det kan fungera tillfredsställande om resurserna är stora.

Carlisle däck har dock valt att satsa allt sitt krut på specialdäck. Det gör dem ganska ohotade i toppen i det segmentet. Tänk på att däck för specialfordon ska vara anpassade för speciella ändamål. 

-Enligt oss på ABS Wheels är det smart att köpa dem från de verkliga experterna på området. Vi har endast bildäck för personbilar samt däck till SUV, lastbil och lätt lastbil.

Här är en tur runt deras fabrik (Sjukt coolt)