Sämsta bildäcken år 2021😭

När du köper bildäck vill du förstås ha det allra bästa på marknaden. Sämre däck är inte trevliga att köra på, och kan eventuellt leda till en ökad risk för olyckor och dylikt.
 
Du vill ha däck som du kan förlita dig på i regn, vind och snö.
 
Men vilka däck är det som du borde undvika? I denna artikel får du en lista över de absolut sämsta däcken på marknaden, för att du ska kunna undvika dem.
 

AKS är sämst bland det sämsta bildäcken

Däck från det koreanska företaget AKS är bland de sämsta däcken du kan köpa. De har nämligen presterat allra sämst i experttester på senare år. Det är många förare med dessa däck som faktiskt försökt stämma företaget för deras usla däck. Exempel på nackdelar med dessa däck är:

  • Däcken spricker helt utan anledning under körning. Det känns ju inte rimligt! Du måste kunna lita på dina däck under vanliga förhållanden.
  • Bubblor bildar sig kring sidorna på AKS däck, vilket reducerar stabiliteten på däcken.
  • Däcken håller sig inte så många mil som företaget utlovar, d.v.s ca 4500 mil.

Två andra märken toppar listan…

Chaoyang däcken är inte det bästa direkt

Det är många kinesiska tillverkare som idag producerar däck som håller riktigt hög kvalitet, till otroligt prisvärda summor. Chaoyang är dock ett undantag. Däck från företaget Chaoyang är precis det du förväntar dig av ett budgetvänligt kinesiskt företag. Det är låg kvalitet på gummit, däcken håller inte särskilt länge, och är rentav farliga. Detta är däck som absolut inte rekommenderas.

Telluride däcken rekommenderar vi inte

Det är en sak du som bilägare absolut inte vill snåla med och det är just däcken. Däck från företaget Telluride är väldigt budgetvänliga däck producerade i Kina. Men trots att priserna är väldigt rimliga, är däcken inte det. Däck från Kina rekommenderas inte generellt, men detta gäller särskilt för Telluride . De använder billigt gummi och är riktigt farliga. Inte värt besparingarna.

sämsta bildäcken