Cragar fälgar passar alla Amerikanska muskelbilar

Likt alla lyckliga historier så har Cragar Wheels i USA gjort varumärket Cragar välkänt. Varumärket är välkänt hos Amerikanska bilentusiaster världen över.

Söker du efter Cragar fälgar så är du sannolikt en lycklig muskelbilsägare – inte sant?

Cragar grundades av Crane Gartz och namnet Cragar uppgavs efter grundren där man valde att välja in dom tre första bokstäverna i för och efternamnet.

Några år senare säljer Cragar Wheels  företaget till George Wight som senare säljer det vidare till Cragar Equipment Company. Bara några år därefter så startar man KBM som än idag, utgör en stor del av Amerikanska fordonsindustrin.

Cragar fälgar är kända för att synas på olika racing evenemang.  Varumärket har stor betydelse i Amerikansk historia och man har länge sålt fälgar. – vi kan spåra detta så långt som 1950.

Tillverkningsmetoden bakom Cragar hör till traditionella tillverkningsmetoder. Man är väldigt mån om att hålla sig till det ikoniska utseendet med rotade navkapslar och förkromade hjul.

Än idag fortsätter man att tillverka sina underbara hjul på samma sätt.

Cragar har idag även påbörjat nya satsningar för att anpassa sig till den nya marknaden, Cragar kallar detta för ”cragar Modern Muscle” (detta noterades år 2016)

 

 

 

 

 

Du vet väl att ABS Wheels har över en 1 miljon andra fälgar?

Hur tvättar man sina Cragar fälgar? (olika för krom och aluminium)

Du bör regelbundet tvätta dina hjul med mild tvål och enklare avfettningsmedel. Undvik gärna avfettningsflaskor som innehåller frätande ämnen. Du som äger ett par kromade cragar bör använda dig av en ren och mjuk borste för att på bästa sett minimera skadorna. Enligt Cragar Wheels  bör du vara nogrann med att skölja bort eventuella fläckar, rester och smuts innan du ens påbörjar rengöring.

Enligt sajtens direktiv så vill dom att man håller sina cragar hjul rena, ett bra tips för dig med kromade hjul är att skydda ytan med vax eller polymer (sealant).

Cragar Wheels tillverkar modern Muscle, vintage och Steel.cragar wheels

Oavsett fälgmodell så kan du hitta över 200 olika varumärken på ABS Wheels! anledningen till att vi skrivit ihop den här nyheten är för att visa dig vilka Cragar modeller vi kan erbjuda dig. Kom ihåg att vi utgör en stor del av Sveriges fälgindustri och kan därför erbjuda dig billigare priser vid köp av större kvantiteter.

Gratis verktyget kan hjälpa dig att hålla dina däck inom den lagliga zonen

Här besöker vi Cragar Wheels i USA (sema show)

Skicka in dina uppgifter så kontaktar vi dig