Får man förvara däck i källarförråd?🙅

Jo det får du. Dock finns det vissa regler man måste respektera, du kan exempelvis inte öppna ett eget däckhotell och förvara massor med däck. En enkel regel som de flesta bostadsrättsföreningar föreskriver är att du endast har dina egna däck där.

Enligt brandmyndigheten får man inte förvara gasol, tändvätska eller bensin i förrådet (gäller lgh). Bor du i en villa så är reglerna inte lika hårda.

Vad gäller däcken så får man alltså förvara däcken i källarförrådet oavsett om det är villa eller lägenhet. För att vara helt säker på vad som gäller för just ditt område så bör du ta frågan vidare till styrelsen alternativt fastighetsägaren.

3 saker du inte får göra med däck

Du får inte förvara däck på en P-plats.

Man får inte ha dubbdäck på sommartid.

Bränna däck? du kan få en rejäl ordningsbot


Det är inte förbjudet att förvara däck i förrådet, men räddningstjänsten anser inte att det är lämpligt, källa HSB.

Får man förvara däck i källarförråd?

Tänk på det här

När du förvarar däcken hemma i förrådet eller källaren bör du tänka på att skydda däcken från solljus, fetter, olja och smuts. Du bör även hålla däcken i ett milt klimat samt tvätta dom innan förvaringen. Ett tips är att låta en däckverkstad ta hand om jobbet. Det kostar inte många kronor och du slipper skita ner dig och förrådet.

Hos försäkringsbolag gäller minst halvförsäkring för att få ersättning, OM däcken skulle bli stulna. Dock måste du ha däcken inlåsta i ett garage/källare/förråd etc som ENDAST du har tillgång till. Reglerna är tuffa!

En fastighetsägare kan av ordnings- eller säkerhetsskäl ha strängare regler om vad som får förvaras och inte.

Vi hoppas att vi gav ett bra svar till veckans fråga; Får man förvara däck i källarförråd?

Vi rekommenderar starkt att du förvarar däcken på ett däckhotell – oavsett om det är hos oss eller hos din lokala däckgubbe. Det kostar inte mycket, normalt ligger det runt tusenlappen per säsong.