Tyrex däck är en extrem nischprodukt 🏭

Tyrex däck görs av Tyrex International Rubber Co som är kinesiskt. Företaget grundades 2006 med stöd från stora internationella investerare.

De har snabbt lyckats med att nå ut med sina däck på den internationella marknaden. Idag börjar de bli stora i både Europa och USA. Från början sysslade företaget mycket med konsultverksamhet för att hjälpa andra tillverkare men idag satsar de på egna däck.

Tyrex däck gör i dagsläget inte däck för personbilar utan företaget är inriktat på gruvindustrin. Det är en gigantisk marknad bara i Kina men nu säljs som sagt däcken över hela världen. Inom gruvindustrin är kraven på däck mycket höga.

Vi talar om fordon som transporterar enorm vikt på ojämnt underlag. Olyckor kan få fruktansvärda konsekvenser och däcken måste klara stora påfrestningar.

tyrex däck

Vad du bör känna till om Tyrex däck

  • Det här företaget arbetar med gummiblandningar och greppmönster som ger föraren suverän kontroll över sitt fordon. Hur tungt lastat det än är.
  • Tyrex har utvecklat en särskild teknik som innebär att däcken inte kan få punktering. De fylls med en särskild gel som förhindrar det.
  • När det gäller däck för personbilar är märkes-image viktigt. Så är inte fallet när vi talar om industridäck. Tyrex däck är konkurrenskraftiga eftersom de helt enkelt presterar bra och har ett väldigt attraktivt pris.

Kinesisk tillverkning när den är som allra bäst

I Kina är det som bekant billigt att producera däck. Det handlar inte bara om bildäck. Även du som köper in däck till industrifordon och har mycket höga krav får förvånansvärt mycket för pengarna.

Tyrex däck har helt enkelt extremt bra priser. Särskilt med tanke på att de levererar däck som prestandamässigt är i en klass för sig. Det är intressant att följa det här företaget om man är intresserad av innovationer i däckbranschen!

ABS Wheels