Michelin Pilot Super Sport

En av de mest erkända däcktillverkarna i världen är Michelin. De började producera däck redan 1889. Tack vare den mångåriga erfarenhet Michelin har inom branschen kan de leverera pålitliga och hållbara däck.

Det visar sig tydligt när man tittar på deras däck Michelin Pilot Super Sport. Den här modellen är speciellt framtagen för sportbilar och den höga precision sådana fordon kräver av sina däck. Michelin Pilot Super Sport är ett däck som är hyllat på grund av de köregenskaper man får med däcket under bilen.

Michelin Pilot Super Sport har en högre belastning mitt på slitbanan än vad den har på sidorna. Det gör att däcket kommer slitas mycket jämnare, vilket i sin tur bidrar till att det har en längre livslängd. Man har valt att förse däcket med två olika gummiblandningar på insidan och utsidan av kontaktytorna. Det har man gjort för att däcket skall greppa ordentligt även i riktigt skarpa kurvor. Däcken tillverkas i flertalet dimensioner.

Köp Michelin däck här

Ett däck som håller dig säker på vägarna

Förutom att däcket är stabilt och ger en ökad komfort vid körning bör det nämnas att Michelin Pilot Super Sport har slagit rekord i bromsning vid höga hastigheter. I Ängelholm mätte man år 2011 att däcket kunde gå från en hastighet på 300 km/h till 0 km/h på endast 6,66 sekunder. Det innebär att Michelin Pilot Super Sport kommer ge det kortaste möjliga bromssträckorna. Att kunna stanna bilen i tid kan vara skillnaden mellan liv och död, och med det här däcket kan Michelin bli en riktig hjälte.

michelin pilot super sport

Många stora fördelar

Något annat som är väldigt bra med Michelin Pilot Super Sport är att det har ett exceptionellt bra våtgrepp. Det beror på att däcket är utformat så att det jämnt skall kunna fördela och pressa bort vatten. Mängden vatten spelar ingen roll. Däcken kan hantera både mindre och större mängder vatten. De här däcken är utvecklade med samma teknik som används bland annat när flygplansdäck tillverkas. Därför kan man vara säker på att däcken tål höga temperaturer och starka krafter utan att säkerheten börjar svikta.

Vanlig bil och ingen sportbil? spana istället in: Michelin Pilot sport

Ta del av nedanstående